Hatalmas sikerrel mutatták be a Michael Jordanről szóló filmsorozatot

Square SPORT-ACTION BASKETBALL
Michael Jordan a világ egyik leghíresebb sportolója
Vágólapra másolva!
Amerikában vasárnap este, az ESPN sportcsatorna mutatta be a Michael Jordanről szóló dokumentumsorozat első részeit. A "The Last Dance" című alkotás elsősorban Jordan és a Chicago Bulls utolsó közös szezonjáról szól, de a legendás 23-as karrierjét is bemutatja.

A tízrészes sorozatot eredetileg az NBA rájátszása után vetítették volna le, de a koronavírus-járvány miatt előrébb hozták a premiert. Az alkotók természetesen jól érezték, hogy a járvány miatt mindenki ki van éhezve a sportesemények hiányában a hasonló alkotásokra, ráadásul mindenkinek illik otthon is maradnia, így kézenfekvő volt előrébb hozni a premiert.

Michael Jordan a világ egyik leghíresebb sportolója Forrás: AFP/Mike Nelson

Az első két rész Michael Jordan Chicagóba érkezéséről és az első szezonjáról szólt, valamint Scottie Pippen debütálásáról, de Jordan gyerekkorából is bemutattak pár részletet.

A sorozatot természetesen mindenki nagyon várta, nemcsak Amerikában, de a világ többi részén is. A világ valaha volt legjobb kosarasának tartott Jordanről szóló sorozatra az NBA jelenlegi és korábbi csillagai is úgy vártak, mint egy kisgyerek.

A legtöbben a közösségi oldalaikon méltatták Jordnat. A Lakers legendája szerint Michael Jordan, Michael Jackson és Beyoncé mellett a korszak legnagyobb szórakoztatója, akik mellé még Muhammad Ali érhet fel.

A Bulls jelenlegi játékosa, Zach LaVine azt írta, fel sem állt volna a tévé elől, ha leadják az összes részt. Damian Lillard szerint Jordan egy másik bolygóról jött, míg DeAndre Jordan legszívesebben csak szimulálná a hetet következő vasárnapig, mint valami videojátékban.

Larry Bird szerint Isten Michael Jordan képében jelent meg Bostonban 1986-ban, amikor 63 pontot dobott.

Magyarországon az egyik legnépszerűbb streaming-szolgáltatón, a Netflixen lehet követni a sorozatot.