Az amerikaiak nagy része addig nem menne meccsre, amíg nincs oltóanyag

Big East Basketball Tournament - Quarterfinals GettyImageRank2 ncaa big east conference madison square garden new york city college basketball sports BASKETBALL big east ncaa basketball march basketball msg nyc college hoops
NEW YORK, NEW YORK - MARCH 12: A general view inside the empty arena before the start of the quarterfinals of the Big East Basketball Tournament at Madison Square Garden on March 12, 2020 in New York City. Games will be played without fans amid growing concern over the spread of COVID-19 (coronavirus). Sarah Stier/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Egy tanulmány szerint az amerikaiak többsége nem érezné magát biztonságban a stadionokban - még akkor sem, ha a karantént felfüggesztenék -, amíg a koronavírus elleni oltást nem fejlesztik ki.

Ezt az álláspontot vallja a 72 százaléka azoknak, akik részt vettek a New Jersey-i Seton Hall Egyetem készítette felmérésben. A tanulmány szerint még a fanatikus szurkolók 61 százaléka is azt mondta, hogy mindaddig távol tartja magát a sportversenyek helyszíni megtekintésétől, amíg az új vírus ellen nem oltják be.
A válaszadók 12 százaléka akkor hajlandó elmenni a stadionokba, ha garantálják a kellő távolságtartást a nézők között, ugyanakkor 13 százaléka kész arra, hogy ugyanúgy, mint a járvány előtt, akár oltás nélkül is ott legyen a lelátón.
A kérdezz-felelekben résztvevők 84 százaléka szerint helyes döntés volt a 2020-as olimpia elhalasztása - írta a tanulmányt ismertetve a Bleacher Report sportportál.