Fürdőköpenyben várta élete legfontosabb telefonhívását - videó

New Mexico State v Alabama GettyImageRank2 SPORT ncaa college football AMERICAN FOOTBALL
TUSCALOOSA, ALABAMA - SEPTEMBER 07: Henry Ruggs III #11 of the Alabama Crimson Tide reacts after this touchdown reception against the New Mexico State Aggies at Bryant-Denny Stadium on September 07, 2019 in Tuscaloosa, Alabama. Kevin C. Cox/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi amerikaifutball--bajnokság (NFL) játékoskiválasztójának első körében csapatot találó Henry Ruggs III a legelső megmozdulásával megteremtette a hírnevét.

Az Alabama Crimson Tide elkapójáról tudni lehetett, hogy már az első körben csapatot talál magának, így senki nem lepődött meg, amikor a csapat első választásával (1. kör, 12. hely) a Las Vegas Raiders vezetőedzője, Ruggs nevét mondta ki. Szemmel láthatóan Ruggs és a családja sem:

Aztán feltápászkodott, hogy felvegye a klub hivatalos sapkáját, és ekkor biztossá vált, amit eddig is sejteni lehetett: a szélvészgyors elkapón egy fehér fürdőköpeny lobogott:

Ebben a gyönyörű szerelésben folytatta le első beszélgetését Raiders-játékosként új edzőjével, Jon Grudennel:

Az NFL-draftról annyit mindenképpen tudni kell, hogy idén rendhagyó körülmények között zajlott, a csapatok vezetőedzői, tulajdonosai és általános igazgatói saját otthonukból, interneten keresztül jelentkeztek be, és mondták webkamerába a kiválasztott játékos nevét. De ettől függetlenül ez még az egyetemről kikerülő focisták életének legfontosabb napja: a szerencsések ekkor kötik meg életük első profi szerződését, és, ha túljutnak az első év kőkemény próbatételén, egész életüket megalapozhatják egy jól fizető szerződéssel. Éppen ezért a béke időben tartott draftokon egy divathetet megszégyenítő szerelésekben vonulnak föl az NFL jövőbeni sztárjai.

Henry Ruggs III-ról azt azért mindenképpen el kell mondani, hogy lehet, hogy az öltözködés nem az erőssége, de nem azért választotta őt a Raiders, hanem azért, mert egész biztosan ott lesz az NFL leggyorsabb elkapói között.

És, ami egy elkapónál roppant fontos: nem csak a sebessége, de a rugói is rendben vannak, ami fényesen kiderül a kosárlabdapályán.