Vágólapra másolva!
Új, négy évre szóló szerződést kötött irányítójával, Ryan Tannehill-lel a profi amerikaifutball-ligában (NFL) a Tennessee Titans.

A 31 éves játékos tavaly egy évre, tartaléknak érkezett a klubhoz, de Marcus Mariota gyenge formája miatt a hetedik játékhéttől kezdve átvette a kezdő irányító posztot. Ezt követően kiválóan teljesített, az úgynevezett össz-irányító (117,5) és passzpontosságban (70,3 százalék) is vezette az NFL-t, 22 touchdown-passza mellett mindössze 6 eladott labdája (interception) volt.
Csapatával egészen az Amerikai Főcsoport döntőjéig menetelt, ott csak a későbbi Super Bowl-győztes Kansas City Chiefstől szenvedett vereséget.

Ryan Tannehill meggyőzte teljesítményével Mike Vrabel vezetőedzőt Forrás: AFP/2019 Getty Images/Wesley Hitt

Teljesítményének köszönhetően elnyerte az Év visszatérő játékosának járó elismerést, klubja pedig négy évre hosszabbított vele, összesen 118 millió dollár értékben, amelyből 62 millió teljes egészében garantált.
Érdekesség, hogy a holtszezonban a Titans volt az egyik jelölt arra, hogy megszerezze a New England Patriots 42 éves legendáját, a hatszoros Super Bowl-győztes Tom Bradyt.

A pletykákat az is erősítette, hogy a Tennessee Titans vezetőedzője az a Mike Vrabel, aki a 2000-es évek elején három bajnoki címet is nyert az irányítóval, ő azonban most Tannehillre szavazott.

Az amerikai szaksajtó szerint így a Brady vagy marad Foxborough-ban, vagy a Tampa Bay Buccaneers játékosa lesz.