Döbbenet az NFL-ben: Kiesett a címvédő New England

Wild Card Round - Tennessee Titans v New England Patriots GettyImageRank2 SPORT nfl AMERICAN FOOTBALL
FOXBOROUGH, MASSACHUSETTS - JANUARY 04: Ryan Tannehill #17 of the Tennessee Titans is congratulated by Tom Brady #12 of the New England Patriots after their 20-13 win in the AFC Wild Card Playoff game at Gillette Stadium on January 04, 2020 in Foxborough, Massachusetts. Maddie Meyer/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Könnyen elképzelhető, hogy véget ért egy korszak az NFL-ben: magyar idő szerint vasárnap hajnalban a címvédő New England Patriots a wildecard körben 20-13-ra kikapott hazai pályán a Tennessee Titans együttesétől. A New England legendás játékosa, a 42 éves Tom Brady sorsa innentől kezdve teljesen bizonytalan, még az is lehet, hogy véget ér a pályafutása.

Már az is szenzáció volt, hogy a New Englandnek a wild card körben pályára kellett lépnie, mert ilyenre legutóbb 10 éve volt példa.

A csapattal 6 bajnoki címet nyerő Tom Brady sorsa is teljesen bizonytalan, könnyen elképzelhető, hogy ez volt pályafutásának utolsó meccse.

A szerződése ugyanis azzal, hogy a Patriots kiesett, lejárt. A Titansban Derrick Henry 182 yardot futott, szinte egymaga verte meg a címvédőt. Már a szünetben is a Titans vezetett (13-14), de ekkor még senki nem gondolta volna, hogy a folytatásban a New England már nem szerez pontot. Ez így történt, a Tennessee Titans 20-13-ra nyert, a New England kiesett.

A hatszoros bajnok New England ezt megelőzően sorozatban nyolc alkalommal játszott főcsoport döntőt.

A másik szombati összecsapáson a Buffalo Bills már 16-0-ra vezetett a Houston Texans ellen, amely azonban a negyedik negyedben fordított. A vendégek ugyanakkor egy mezőnygóllal a rendes játékidő vége előtt néhány másodperccel egyenlítettek. Jöhetett a hosszabbítás, s végül a hazaiak egy mezőnygóllal diadalmaskodtak.

A második körben a Tennessee a Baltimore Ravenshez, a Houston pedig a Kansas City Chiefshez látogat.

A Super Bowlt február 2-án Miamiban, a Hard Rock Stadiumban rendezik.

New England Patriots-Tennessee Titans 13–20
Houston Texans-Buffalo Bills 22–19