Újabb történelmi meccsen van túl az NBA-ben Luka Doncic

Basketball: NBA - Regular season: Detroit v Dallas Horizontal
Dallas Mavericks' Slovenian point guard Luka Doncic controls the ball, during their NBA Global Games match against the Detroit pistons at the Mexico City Arena, on December 12, 2019, in Mexico City. (Photo by PEDRO PARDO / AFP)
Vágólapra másolva!
Luka Doncic és a Dallas Mavericks a Detrout ellen lépett pályára Mexikóvárosban. Doncic simán spanyolul köszöntötte a nézőket, korábban a Real Madridban kosarazott. A beköszönés után a pályán is odatette magát.

Doncic után Blake Grffin is kedvet kapott egy kis spanyolhoz, de az "holánál" nem jutott messzebb.

Luka Doncic 41 ponttal, 12 lepattanóval és 11 gólpasszal zárt, az idényben negyedszer jutott 40 pontig, és az NBA statisztikusai még azt is feljegyezték, hogy 46 éve ő az első, aki semleges helyszínen tripla duplát (három statisztikai mutatóban kétszámjegyű teljesítményt) ért el.

40 pontos tripla-duplát ilyen fiatalon csak LeBron James ért el:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

More history for Luka. He was also getting MVP chants tonight in Mexico.

Bleacher Report (@bleacherreport) által megosztott bejegyzés,

A találkozó derekán a texasiak egy 20-0-s rohammal fordítottak 51-58-ról 71-58-ra.

A Philadelphia 76ers jó hajrájának köszönhetően 115-109-re győzött a Boston Celtics otthonában. A mezőny legeredményesebbje Joel Embiid volt 38 ponttal és 13 lepattanóval. Ez volt a Boston első hazai veresége a szezonban, míg a Sixers utóbbi kilenc meccséből csak egyet vesztett el. A mezőnyben már csak a Philadelphia és a Miami veretlen odahaza.

A Portland főként Hassan Whiteside 33 pontjával győzött Denverben, a Trail Blazersben a háromszoros olimpiai bajnok Carmelo Anthony 20 pontot dobott volt csapatának.

A Cleveland nyolc vereség után nyert, a San Antonió-i sikerből Kevin Love 30 ponttal és 17 lepattanóval vette ki a részét. A Spurs sorozatban a harmadik hosszabbításos mérkőzését játszotta.

Eredmények:
Denver Nuggets-Portland Trail Blazers 114-99
Boston Celtics-Philadelphia 76ers 109-115
San Antonio Spurs-Cleveland Cavaliers 109-117 - hosszabbítás után
Detroit Pistons-Dallas Mavericks 111-122