Vágólapra másolva!
A Keleti főcsoport második helyén álló Boston Bruins 7-3-ra legyőzte a ligaelső Washington Capitalst az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) hétfői játéknapján.

Az első harmadban a Capitalsból öt játékos kapott kisbüntetést, a lendületet kapó Bruins pedig 4-0-ra meglépett, a fővárosiak számára ezután már nem volt visszaút. A bostoni együttes legutóbbi tíz mérkőzésén másodszor nyert.

Brayden Point négy pontjával - egy gól és három gólpassz - döntő érdemeket szerzett a Tampa Bay Lightning magabiztos hazai sikeréből.

Sorozatban a hatodik győzelmét aratta a St. Louis Blues, amely ezúttal Los Angelesben győzte le 4-1-re a Kings gárdáját. A végeredmény már az első harmadban kialakult.

Sorozatban hatodszor győzött a St. Louis Blues Forrás: AFP/2019 Getty Images/Harry How

A New Jersey Devils kiütéses, 7-1-es győzelmet aratott Chicagóban, a Blackhawks legutóbb két és fél éve szenvedett ilyen súlyos vereséget, akkor a Florida Panthers 7-0-ra bizonyult jobbnak.
Jean-Gabriel Pageau két góllal, Craig Anderson 43 védéssel járult hozzá az Ottawa 3-1-es győzelméhez.

Sorozatban a negyedik győzelmét aratta a Philadelphia, amely a 39:58 percig 0-1-re állt otthon a New York Rangersszel szemben, de a záró harmadban nyújtott remek teljesítményének köszönhetően végül 5-1 nyert. Travis Sanheim és Kevin Hayes egyaránt duplázott.

A Minnesota kapusa, Devan Dubnyk hibátlan mutatóval, 22 védéssel járult hozzá a Wild 3-1-es sikeréhez. A kapusnak ez volt a szezonban az első, karrierje során a 32. shutoutja.

A Carolina Hurricanes hiába fordított 0-3-ról 5-3-ra, a harmadik harmad vesszőfutása miatt végül 8-6-ra alulmaradt Torontóban. A Maple Leafsben Mitch Marner két gólt és három gólpasszt szerzett, második gólját mindössze hat másodperccel előzte meg a torontóiak hatodik találata.

A Colorado Avalanche Las Vegasban aratott 7-3-as, kiütéses győzelmet. A Golden Knights rutinos kapusa, Marc-Andre Fleury 38 lövésből kapott hét gólt, karrierje során az alapszakaszban másodszor terhelték meg ennyi találattal a kapuját.

Sorozatban az ötödik sikerét könyvelhette el a Columbus Blue Jackets, amelyben Vlagyiszlav Gavrikov 3:29 perccel a vége előtt lőtte a New York Islanders elleni győztes találatot.

Jégkorong, NHL, a hétfői játéknap eredményei:
Boston Bruins-Washington Capitals 7-3
New York Islanders-Columbus Blue Jackets 2-3
Philadelphia Flyers-New York Rangers 5-1
Tampa Bay Lightning-Florida Panthers 6-1
Ottawa Senators-Buffalo Sabres 3-1
Nashville Predators-Arizona Coyotes 3-2
Winnipeg Jets-Montreal Canadiens 2-6
Chicago Blackhawks-New Jersey Devils 1-7
Los Angeles Kings-St. Louis Blues 1-4
Vancouver Canucks-Edmonton Oilers 4-2
Vegas Golden Knights-Colorado Avalanche 3-7
Toronto Maple Leafs-Carolina Hurricanes 8-6
Minnesota Wild-Calgary Flames 3-0