Rálőttek a sztársportolóra egy kávézóban - videó

Toronto Blue Jays v Boston Red Sox GettyImageRank2 BASEBALL american league national league
BOSTON, MASSACHUSETTS - APRIL 09: Former MLB player David Ortiz hugs Julian Edelman of the New England Patriots before the home opener game between the Toronto Blue Jays and the Boston Red Sox at Fenway Park on April 09, 2019 in Boston, Massachusetts. Maddie Meyer/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Magyar idő szerint hétfő hajnalban rálőttek a korábbi kiváló baseballjátékosra, David Ortizra. A Boston Red Sox egykori klasszisa hazájában, a Dominikai Köztársaságban ült egy kávézóban, amikor a merénylet történt.

Ortiz a karibi ország fővárosában, Santo Domingóban mulatott a Dial Bar and Lounge nevű helyen, amikor helyi idő szerint este kilenc előtt tíz perccel egy fegyveres mögé lépett, és hátbalőtte. A videón látszik, ahogy a 43 éves, Big Papi becenévre hallgató Ortiz leborul a székéről, a teraszon pedig kitör a pánik.

Az első hírek arról szóltak, hogy a korábbi tízszeres All-Star játékost fegyveres rablás közben érte a lövés, de a felvételből világosan kiderül, hogy ez egy gyilkossági kísérlet volt.

Ortizt azonnal kórházba szállították, ahol megoperálták, édesapja szerint az állapota stabil, és nagyon jók az esélyei a teljes felépülésre.

A támadót a helyszínen elkapták a civilek, és miután jól összeverték, átadták a rendőrségnek. Az indítéka egyelőre nem ismert.

Ortiz 20 szezon játszott a profi baseball ligában (MLB), ebből 14-et a Boston Red Sox színeiben, amellyel három bajnoki címet nyert. 2016-os visszavonulása után a patinás klub visszavonultatta 34-es számú mezét.