A Görög Szörny lett az NBA legértékesebb játékosa

Detroit Pistons v Milwaukee Bucks - Game One GettyImageRank2 BASKETBALL
MILWAUKEE, WISCONSIN - APRIL 14: Giannis Antetokounmpo #34 of the Milwaukee Bucks reacts to a three point shot against the Detroit Pistons during Game One of the first round of the 2019 NBA Eastern Conference Playoffs at Fiserv Forum on April 14, 2019 in Milwaukee, Wisconsin. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Stacy Revere/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Jannisz Antetokunmpo, a Milwaukee Bucks sztárja lett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) elmúlt szezonjának legértékesebb játékosa (MVP).

A 24 éves görög nagy fölénnyel nyerte a szavazást a címvédő James Harden (Houston Rockets) előtt, mivel a szakírók közül 78-an tették őt az első helyre, míg a texasiak kedvencét 23-an látták a legjobbnak.

Antetokunmpo vezetésével a Bucks megnyerte az alapszakaszt, a rájátszásban pedig a későbbi bajnok Toronto Raptorsszal szemben maradt alul a Keleti főcsoport döntőjében. A görög kosaras az NBA történetének negyedik nem amerikai MVP-je a német Dirk Nowitzki, a kanadai Steve Nash és a nigériai Hakeem Olajuwon után, illetve ötödik az Amerikai Virgin-szigetekről származó Tim Duncant is beleszámítva.

Jannisz Antetokunmpo, a Milwaukee Bucks sztárja lett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) elmúlt szezonjának legértékesebb játékosa (MVP) Forrás: AFP/2019 Getty Images/Stacy Revere

A díj átvétele után a győztes - aki az alapszakaszban 27,7 pontot, 12,5 lepattanót, 5,9 gólpasszt, 1,5 blokkot és 1,3 labdaszerzést hozott össze átlagban - elmondta, ez még csak a kezdet, és minden erejével azon dolgozik majd, hogy csapatát a bajnoki címig vezesse.

Az idei díjátadón taroltak a nem amerikai születésű játékosok, ugyanis az év újonca a szlovén Luka Doncic (Dallas Mavericks), a legjobb védő a francia Rudy Gobert (Utah Jazz), a legtöbbet fejlődött játékos pedig a kameruni Pascal Siakam (Toronto Raptors) lett.

Az év edzőjének Mike Budenholzert (Milwaukee Bucks) választották, míg a legjobb hatodik embernek járó elismerést pályafutása során harmadik alkalommal Lou Williams gyűjtötte be.