NHL: a korábbi Volán-játékos két góljával nyert a kanadai élcsapat

Calgary Flames v Los Angeles Kings GettyImageRank3
LOS ANGELES, CALIFORNIA - APRIL 01: Derek Ryan #10 of the Calgary Flames celebrates with Michael Frolik #67 after scoring the fifth goal against the Los Angeles Kings during the third period at Staples Center on April 01, 2019 in Los Angeles, California. Yong Teck Lim/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Toronto Maple Leafs biztosította helyét a rájátszásban azzal, hogy 2-1-re győzött a - már egy fordulóval korábban továbbjutott - New York Islanders ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) hétfői játéknapján.

A kanadai együttesben előbb Calle Rosén, majd - a tavaly nyárig az Islandersnél szerepelt - John Tavares volt eredményes, a vendégek pedig csak szépíteni tudtak. A Maple Leafs sikeréhez Frederik Andersen kapus 28 védéssel járult hozzá.
Tavares gólja után jött is a fújolás:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Magic in a New York minute.

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

A ligaelső Tampa Bay Lightning megszerezte 60. győzelmét a szezonban, és mivel még három mérkőzése van hátra az alapszakaszból, esélyes arra, hogy megdöntse a Detroit Red Wings 1995/96-os kiírásban elért 62 győztes meccsből álló ligarekordját. A floridai együttes az NHL harmadik olyan csapata, mely legalább 60 sikert aratott egy szezonban.
A Lightning ezúttal a ligautolsó Ottawa Senators vendégeként győzött simán, 5-2-re. A csapatban Yanni Gourde és Nyikita Kucserov egyaránt három pontot szerzett. Kettőjük remek összjátékából született az első gól:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

My Gourde what a play here.

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

A tavalyi nagydöntős Vegas Golden Knights öt vesztes mérkőzés után tudott újra győzni. A nevadai gárda a vendég Edmonton Oilersnél bizonyult jobbnak, amely erőtlen támadójátékot produkált, 60 perc alatt mindössze 19 alkalommal lőtt kapura. A Golden Knights a Csendes-óceáni csoport harmadik helyén zárja a szezont.
A már biztosan nyugati első Calgary Flames papírforma győzelmet aratott a konferenciában sereghajtó Los Angeles Kings csarnokában. A kanadaiak két harmad után még csak 3-2-re vezettek, a harmadik szakasz első kilenc percében viszont négyszer is eredményesek voltak. A Flamesben kétszer is betalált az a Derek Ryan, aki a 2011-2012-es szezont a székesfehérvári Volánban játszotta. Íme a második gólja:

A Kings szlovén szupersztárja, Anze Kopitar 1000. mérkőzésén lépett pályára.

Eredmények:
New York Islanders-Toronto Maple Leafs 1-2
Ottawa Senators-Tampa Bay Lightning 2-5
Vegas Golden Knights-Edmonton Oilers 3-1
Los Angeles Kings-Calgary Flames 2-7
New Jersey Devils-New York Rangers 4-2
Florida Panthers-Washington Capitals 5-3
St. Louis Blues-Colorado Avalanche 3-2 - szétlövés után
Chicago Blackhawks-Winnipeg Jets 3-4 - hosszabbítás után