Kevin Durant playoff-rekordjával jutott tovább a Golden State Warriors

Golden State Warriors v Los Angeles Clippers - Game Six GettyImageRank2 BASKETBALL
LOS ANGELES, CALIFORNIA - APRIL 26: Kevin Durant #35 of the Golden State Warriors loses the ball as he is fouled by Danilo Gallinari #8 of the LA Clippers in a 129-110 Warrior win during Game Six of Round One of the 2019 NBA Playoffs at Staples Center on April 26, 2019 in Los Angeles, California. Harry How/Getty Images/AFP NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.
Vágólapra másolva!
A címvédő Golden State Warriors az ötven pontot szerző Kevin Durant vezérletével pénteken negyedszer is legyőzte a Los Angeles Clipper csapatát, és bekerült az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) rájátszásának nyugati főcsoport-elődöntőjébe.

A hazai pályán játszó Clippers a párharc alatt kétszer is nyerni tudott Oaklandben, három otthoni mérkőzését azonban kivétel nélkül elvesztette.

A párharc hatodik mérkőzésén a vendégeknek a pontszerzéshez kis túlzással elég volt Kevin Duranthoz passzolni, különösen az első félidőben, amikor már 38 pontig jutott, a találkozó végére pedig 50 pontig jutott – ennyi pontot még soha nem ért el karrierje során a rájátszásban.

Nem találták rá az ellenszert:

Durant a mérkőzés után mégis elégedetlenül nyilatkozott, kiemelve, hogy sok jó lehetőséget elrontott, amivel tovább tudta volna növelni pontjai számát.

A Golden State a következő fordulóban azzal a Houston Rockets-szal találkozik, amelyikkel szemben tavaly 3-2-es állásról tudta megfordítani párharcát a főcsoport-döntőben.

Eredmény, főcsoport-negyeddöntő
Nyugati főcsoport:
Los Angeles Clippers-Golden State Warriors 110-129

A párharc végeredménye: 4-2 a Golden State javára.