Folytatta jó szereplését az NHL rájátszásában a címvédőt búcsúztató Carolina

Carolina Hurricanes v New York Islanders - Game One GettyImageRank2
NEW YORK, NEW YORK - APRIL 26: Justin Williams #14 of the Carolina Hurricanes celebrates a 1-0 overtime win over the New York Islanders in Game One of the Eastern Conference Second Round during the 2019 NHL Stanley Cup Playoffs at the Barclays Center on April 26, 2019 in the Brooklyn borough of New York City. Bruce Bennett/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A vendég Carolina Hurricanes hosszabbításban győzött pénteken az eddig veretlen New York Islanders ellen az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) keleti főcsoport-elődöntőjének első mérkőzésén.

Az Islanders kipihenten várhatta a mérkőzést, azt követően, hogy több mint egy hete, már a negyedik találkozó után kiejtette a Pittsburgh Penguins csapatát.

A Carolina játékosai ezzel szemben 48 órája is a jégen voltak, ugyanis nagy meglepetésre - két mérkőzéses hátrányból - előbb kiharcolták a hetedik mérkőzést a címvédő Washington Capitals ellen, majd azon a második hosszabbítás után nyerni is tudtak.

A Hurricanes azonban nem mutatta a fáradtság jeleit, különösen a védelme, amely nem kapott gólt a második forduló első meccsén. A mindent eldöntő találatot a kanadai Jordan Staal szerezte a hosszabbítás ötödik percében.

Ravasz gól volt, annyi szent:

A Carolina legutóbbi hat mérkőzéséből ötöt megnyert.

Eredmények, főcsoport-elődöntők 1. mérkőzések:
Keleti főcsoport:
New York Islanders-Carolina Hurricanes 0-1 - hosszabbítás után

Nyugati főcsoport:
San Jose Sharks-Colorado Avalanche 5-2

A párharcok az egyik csapat negyedik győzelméig tartanak.