Hirtelen halállal indult az NHL rájátszásának második köre - videó

Columbus Blue Jackets v Boston Bruins - Game One GettyImageRank2
BOSTON, MA - APRIL 25: Charlie Coyle #13 of the Boston Bruins celebrates with teammates after scoring in overtime to beat the Columbus Blue Jackets in Game One of the Eastern Conference Second Round during the 2019 NHL Stanley Cup Playoffs at TD Garden on April 25, 2019 in Boston, Massachusetts. Adam Glanzman/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az alapszakaszgyőztest történelmi söpréssel búcsúztató Columbus Blue Jackets csütörtökön a Boston Bruins otthonában elszenvedte első vereségét az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) idei rájátszásában.

A hazai csapat már a 11. percben megszerezte a vezetést Noel Acciari emberhátrányos góljával, és magabiztosan őrizte az előnyét, egészen a 48. percig. Ekkor a Columbus nemcsak egyenlített, hanem a vezetést is átvette, ugyanis két gólt lőtt 13 másodperc alatt, először Brandon Dubinsky, majd Pierre-Luc Dubois volt eredményes.

A Boston azonban nem adta fel, és az idény közben megszerzett Charlie Coyle révén egalizált. Jöhetett a hosszabbítás, amely alig több mint öt percig tartott, ekkor ismét Coyle volt a főszereplő, aki egy remek akció végén megszerezte a győzelmet a Bruinsnak.

A játéknap második mérkőzésén ugyancsak a hazai csapat örülhetett, a St. Louis Blues 3-2-re győzött a Dallas Stars ellen.

Eredmények, főcsoport-elődöntők 1. mérkőzések:

Keleti főcsoport:
Boston Bruins-Columbus Blue Jackets 3-2 - hosszabbításban
Nyugati főcsoport:
St. Louis Blues-Dallas Stars 3-2
A párharcok az egyik csapat negyedik győzelméig tartanak.