NHL: hetedszer nem kapott gólt a Columbus kapusa a szezonban

Columbus Blue Jackets v New York Islanders GettyImageRank3
UNIONDALE, NEW YORK - MARCH 11: Sergei Bobrovsky #72 of the Columbus Blue Jackets skates against the New York Islanders at the NYCB Live's Nassau Coliseum on March 11, 2019 in Uniondale, New York. Bruce Bennett/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Columbus Blue Jackets 5-0-ra nyert a Vancouver Canucks otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) vasárnapi játéknapján.

A vendégek kapusa, Szergej Bobrovszkij 21 kapura tartó lövést hárított, az ellenfelek pedig hetedik alkalommal nem tudták bevenni a kapuját a szezonban. A támadók közül a szélső Josh Anderson volt leginkább elemében, két gólja mellett egy gólpasszt is jegyzett.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Glorious! No, he won’t give in.

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

A Columbus - hét mérkőzéssel az alapszakasz vége előtt - megerősítette helyét a keleti főcsoport utolsó, még rájátszást érő helyén.

A Canadiens három győzelem után maradt alul, méghozzá hosszabbításban a Carolina vendégeként. A Hurricanes az 55. percben szerezte a ráadást érő találatot, majd a hosszabbítás egyetlen lövésével a 64. perc elején eldöntötte a találkozót.

A címvédő Washington harmadonként lőtt egy-egy gólt, így két találat különbséggel verte a Philadelphiát.

A Capitalsben Braden Holtby 35 lövést védett, míg Alekszandr Ovecskin egy gólpasszal zárt. Az orosz csapatkapitány a legutóbbi kilenc mérkőzését tekintve nyolcadik alkalommal nem talált az ellenfelek kapujába.
A svéd Robin Lehner 31 védést mutatott be, és a szezon során ötödször zárt hiba nélkül. A New York Islanders kapusa döntő érdemeket szerzett az Arizona 2-0-s legyőzésében. A hazaiak az 5. percben szereztek vezetést, de a sikerüket bebiztosító második találatukat csak az 57. perc végén lőtték.

Kapaszkodik a Chicago is, amely a nyugati főcsoportban egyik közvetlen riválisát, a Coloradót győzte le hosszabbításban. A túlóra a Blackhawks veterán sztárvédőjéről, Duncan Keithről szólt, aki először gyönyörűen védekezett napjaink egyik legjobb csatárával, Nathan MacKinnonnal szemben, majd egy remek szóló után eldöntötte a mérkőzést.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Don’t you dare think @dk_2_ can’t take it all the way for an @easportsnhl OT winner.

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

Eredmények:
New York Islanders-Arizona Coyotes 2-0
Carolina Hurricanes-Montréal Canadiens 2-1 - hosszabbítás után
Chicago Blackhawks-Colorado Avalanche 2-1 - hosszabbítás után
Vancouver Canucks-Columbus Blue Jackets 0-5
Washington Capitals-Philadelphia Flyers 3-1