Két évre kitiltották a Celtics meccseiről a Warriors-sztárt sértegető drukkert

Golden State Warriors v Phoenix Suns GettyImageRank2 SPORT nba BASKETBALL
PHOENIX, ARIZONA - FEBRUARY 08: DeMarcus Cousins #0 of the Golden State Warriors reacts after scoring against the Phoenix Suns during the second half of the NBA game at Talking Stick Resort Arena on February 08, 2019 in Phoenix, Arizona. The Warriors defeated the Suns 117-107. Christian Petersen/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Boston Celtics csapata a következő szezon végéig kitiltotta saját csarnokából azt a szurkolót, aki rasszista jelzőkkel sértegette a Golden State Warriors sztárját, DeMarcus Cousinst.

Cousins január 26-án érte a verbális támadás a bostoni TD Gardenben, amikor a Warriors ott lépett pályára. A center azonnal jelezte az esetet a ligának, a Celtic pedig ugyancsak rögtön vizsgálatot indított. Miután az elkövetőt sikerült azonosítani, a büntetést is gyorsan meghozták: a következő szezon végéig nem teheti be a lábát a TD Gardenben rendezett NBA-mérkőzésekre. Ha a büntetés letelte után újra szájára venné bármelyik játékost, edzőt, vagy stábtagot, úgy élete végéig szóló eltiltásra számíthat, írja a Yahoo Sports.

DeMarcus Cousins nem hagyta annyiban a sértő szavakat Forrás: AFP/2019 Getty Images/Christian Petersen

"Általában niggernek neveznek, és egy csomószor előfordul a meccsek során. Jeleztem a ligának, de a pályán muszáj vagyok csendben maradni, különben azonnal megbüntetnének" – mondta Cousins, aki elárulta, hogy a legrosszabb sora Sacramentóban van, ahol pedig játékosként is megfordult a Kings színeiben.

Nagyobb nyilvánosságot kapott, amikor az Oklahoma City Thunder sztárja, Russel Westbrook került összetűzésbe egy Utah Jazz-drukkerrel Salt Lake Cityben. Ő is azt állította, hogy a szurkoló rasszista jelzőkkel szidalmazta, amiből a családjának is kijutott. Ebben az ügyben még szigorúbb büntetést született: a Jazz örökre kitoltotta a kötözködő drukkert a saját csarnokából.