NHL: eldőlt a tavalyi döntős Vegas Golden Knights sorsa

Shea Theodore
LAS VEGAS, NV - MAY 30: Shea Theodore #27 of the Vegas Golden Knights is congratulated by his teammates at the bench after scoring a second-period goal against the Washington Capitals in Game Two of the 2018 NHL Stanley Cup Final at T-Mobile Arena on May 30, 2018 in Las Vegas, Nevada. Ethan Miller/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A St. Louis Blues és a tavalyi döntős Vegas Golden Knights is bejutott a nyugati főcsoport rájátszásába az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) pénteki játéknapján.

Érdekesség, hogy mindkét csapat veresége ellenére tudta biztosítani továbbjutását, amihez az kellett, hogy a Colorado legyőzze az Arizonát. A nyugati főcsoport fennmaradó két rájátszást érő helyéért folytatott versenyben jelenleg a Dallas és az Arizona áll a legjobban.

A St. Louis Blues a New York Rangers otthonában kapott ki 4-2-re. A házigazdák egyik legjobbja az orosz Pavel Bucsnyevics volt, aki egy gólt lőtt, s egy gólpasszt adott. Remekelt honfitársa, a Rangers-kapus Alekszandr Georgijev is, aki 44 lövést hatástalanított.

Három győztes meccs után veszített a Pittsburgh Penguins, amely ráadásul hazai jégen maradt alul a Nashville Predatorsszal szemben 3-1-re. A vendégek finn kapusa, Pekka Rinne 42 lövést hárított, s csak egyszer, bő egy perccel a vége előtt tudták bevenni hálóját a hazaiak. A Nashville svéd légiósa, Viktor Arvidsson megszerezte idénybeli 32., pályafutásának pedig kereken századik gólját.

Eredmények:
Pittsburgh Penguins-Nashville Predators 1-3
New York Rangers-St. Louis Blues 4-2
Detroit Red Wings-New Jersey Devils 4-0
Calgary Flames-Anaheim Ducks 6-1
Colorado Avalanche-Arizona Coyotes 3-2 - szétlövés után
Vegas Golden Knights-Minnesota Wild 2-3