Vágólapra másolva!
Az NBA-ben szereplő Charlotte Hornets tulajdonosa, minden idők legjobb kosarasa, Michael Jordan két taslit is lekevert a klub fiatal játékosának, Malik Monknak, aki igencsak amatőr hibát követett el.

A magyar idő szerint csütörtök hajnalban lejátszott Charlotte Hornets - Detroit Pistons összecsapás hajrája rendkívül izgalmasan alakult. Az utolsó másodpercekben döntetlen volt az állás, ekkor a hazaiak bedobója, Jeremy Lamb értékesített egy középtávolit. 0,3 másodperc maradt az órán, de sokan azt hitték, lepörgött az idő és véget ért a meccs.

Így volt ezzel a cserepadó örölű Malik Monk is, aki beszaladt a többiekhez ünnepelni.

A játékvezetők hosszasan videózták az esetet, és úgy ítélték meg, hogy Monk játék közben lépett pályára, ezért technikai faultot kapott, amiért a Pistons dobhatott egy büntetőt, és a labdát is megkapta utána. Jordan nem igazán díjazta a másodéves játékos bakiját, és amíg a bírók tanácskoztak, ő két maflással próbált egy kis észt verni a kosaras fejébe.

A vendégek játékosa, Langston Galloway bedobta a büntetőt, de a 0,3 másodperc nem volt elég még egy dobásra, így a Charlotte végül 108-107-re nyert és megmenekült, ahogy Monk is a további szankcióktól.