Vágólapra másolva!
Nemcsak a Liverpool játékosai és szurkolói, hanem bizony a tulajdonosok is rettenetesen boldogok lehetnek, miután csapatuk 7-6-os összesítéssel kiejtette az AS Romát és bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjébe. Az egyik résztulaj nem más, mint LeBron James, a világ legjobb kosarasa, aki megsokszorozta a befektetését.

A Cleveland Cavaliers szupersztárja 2011-ben (akkor még a Miami Heat játékosaként) 2%-os részesedést vásárolt a Liverpoolból, amelyért akkor az ESPN szerint 6,5 millió dollárt fizetett. Egy sportbefektetésekre szakosodott amerikai bankár szerint az angol futballklub jelenlegi értéke a legminimalistább becslések szerint is 1,6 milliárd dollár környékén mozog.

Dupla öröm: Hendersonék továbbjutása LeBron Jamesnek is hozott pénzt a konyhára Forrás: Origo

Gyors fejszámolással meg is van, hogy

James hányada így már 32 millió zöldhasút ér.

Minimum. Azaz 7 év alatt 25,5 milliós nyereséget könyvelhet el, bár lehet, hogy ez már fel sem tűnik napjaink egyik legjobban fizetett sportolójának, aki 2017-ben 86,2 milliót gereblyézett össze magának, de ez "csak" a fizetéséből és a reklámokból, szponzoroktól származó bevétele volt. Teljes vagyonát 400 millió dollárra becsülik.