NBA: drámai ki-ki meccsen vetett véget a 14 éves pokolnak a Minnesota

Denver Nuggets v Minnesota Timberwolves GettyImageRank2 BASKETBALL NBA SPORT
MINNEAPOLIS, MN - APRIL 11: Jimmy Butler #23 and Karl-Anthony Towns #32 of the Minnesota Timberwolves celebrate in the final minute of overtime of the game against the Denver Nuggets on April 11, 2018 at the Target Center in Minneapolis, Minnesota. The Timberwolves defeated the Nuggets 112-106. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this Photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Hannah Foslien/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Véget ért az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) alapszakasza és kialakult a rájátszás teljes mezőnye. 15 résztvevőnek már eddig is tudtuk a kilétét, az utolsóé pedig stílszerűen az utolsó estén, egy ki-ki meccsen dőlt el, méghozzá hosszabbításban. Közben fű alatt Russell Westbrook ismét megcsinálta a tripla-dupla átlagot.

A Denver Nuggets egy hatos győzelmi sorozattal várta a Minnesota Timberwolves elleni idegenbeli találkozót. A képlet pofonegyszerű volt: amelyik csapat nyer, az jut a rájátszásba, ahol az alapszakasz-győztes Houstonnal találkozik majd.

A Nuggets 2013, a 'Wolves 2004 (!) óta nem volt playoffban, utóbbi a leghosszabb aktív sorozata volt az NBA-nek.

Mindkét együttes alaposan megerősítette a keretét az idény előtt, de a sok sérülés úgy hozta, hogy egymás ellen kellett megküzdeniük az egyetlen helyért.

Mondani sem kell, fej-fej mellett haladtak a csapatok a mérkőzés elején, félidőre azonban a Minnesota nyolcpontos előnybe került. A két fiatal, de zseniális center, Karl-Anthony Towns és Nikola Jokics is kiválóan játszott, hátul viszont nem tudtak egymással mit kezdeni.

Ezt a Denver eltüntette a rendes játékidő végére, jöhetett a hosszabbítás, köszönhetően Taj Gibson hősies védekezésének.

A ráadását a hazai együttes bírta jobban és végül hat ponttal, 112-106-ra nyert, ezzel 2004 után ismét ott lehet a rájátszásban, míg a Nuggets a tavalyi idény után megint egyetlen győzelemmel maradt le.

The @timberwolves are headed back to the #NBAPlayoffs for the first time since 2004!

NBA (@nba) által megosztott bejegyzés,

Az OKC Thunder már egy meccsel a vége előtt bebiztosította a helyét, már csak az volt a kérdés, meg tud-e kaparintani az együttes szupersztár irányítója, Russell Westbrook 16 lepattanót ahhoz, hogy az előző idény után ismét tripla-duplás átlagot (kétszemjegyű érték háromféle kategóriában) hozzon az egész szezon alatt. A válasz nem meglepő módon igen, a saját statisztikájának tupírozásáról híres játékos 20-at lekapott, így 25,4 pontos, 10,1 lepattanós, 10,3 gólpasszos szezonátlaggal végzett.

Erre korábban csak Oscar Robertson (1962-63), valamint tavaly Westbrook volt képes, így értelemszerűen ő az első, akinek ez egynél többször sikerült. Viszont amíg az előző kiírásban szinte mindenki erre figyelt (hiszen mindenki azt hitte, Robertson teljesítménye megismételhetetlen), ezt most gyakorlatilag észrevétlenül hozta össze.

Ha már tripla-duplák. A tavalyi 1/1-es kiválaszott, Markelle Fultz első idénye alig sikerülhetett volna rosszabbra, hiszen az első pár meccs után vállfájdalmak miatt a következő több mint 60-at ki kellett hagynia, ráadásul a dobómozdulatát is újra össze kellett rakni. Az újonc a szezon utolsó néhány meccsére tért vissza a Philadelphia csapatába, ahol játékperceit limitálta Brett Brown vezetőedző, de ő igyekezett minden pillanatot kihasználni.

Az alapszakasz utolsó meccsén végül 13 pontot és 10-10 lepattanót, valamint asszisztot gyűjtött, amivel az NBA történetének legfiatalabb tripla-duplázója lett,

a csapattársak öröme sem maradt el a végén.

A Sixers egyébként zsinórban 16 győzelemmel zárta az alapszakaszt és megszerezte a keleti főcsoport 3. helyét.

A sztárjait pihentető ligaelső Houston Sacramentóban szenvedett vereséget, ahol a közönség elbúcsúztatta a 20. szezonját abszolváló Vince Cartert. Azt még nem lehet tudni, hogy Carter visszatér-e jövőre.

20 seasons complete for Vince Carter!

NBA (@nba) által megosztott bejegyzés,

Eredmények:
Boston Celtics-Brooklyn Nets 110-97
Chicago Bulls-Detroit Pistons 87-119
Cleveland Cavaliers-New York Knicks 98-110
Miami Heat-Toronto Raptors 116-109, hosszabbítás után
Minnesota Timberwolves-Denver Nuggets 112-106, hosszabbítás után
New Orleans Pelicans-San Antonio Spurs 122-98
Oklahoma City Thunder-Memphis Grizzlies 137-123
Orlando Magic-Washington Wizards 101-92
Philadelphia 76ers-Milwaukee Bucks 130-95
Los Angeles Clippers-Los Angeles Lakers 100-115
Portland Trail Blazers-Utah Jazz 102-93
Sacramento Kings-Houston Rockets 96-83