NHL: A Boston idegenben mért nagy verést a Tampára

Boston Bruins v Tampa Bay Lightning - Game One GettyImageRank2 SPORT HORIZONTAL ICE HOCKEY USA Florida - US State Tampa Sports Activity Winter Sport COMMEMORATION Stanley Cup Photography Rick Nash National Hockey League Boston Bruins Playoffs Game One Sta
Rick Nash gólját ünneplik a társak
Vágólapra másolva!
A Boston Bruins 6-2-re győzött a Tampa Bay Lightning otthonában az NHL rájátszásában, a keleti főcsoport elődöntőjének szombati első mérkőzésén.

A bostoniaknál több kiváló egyéni teljesítmény is volt: Patrice Bergeron két góllal és egy gólpasszal, Rick Nash két góllal, Brad Marchand egy találattal és három gólpasszal, a cseh David Pastrnák pedig négy előkészítéssel járult hozzá a magabiztos sikerhez.

Rick Nash gólját ünneplik a társak Forrás: AFP/2018 Getty Images/Mike Ehrmann

Nyugaton a házigazda Vegas Golden Knights a svéd William Karlsson duplájával 2-0-ra vezetett a San Jose Sharks elleni párharc második meccsén, de Brent Burns két találatával és Logan Couture góljával fordítottak a vendégek. A hazaiaknak sikerült egyenlíteniük, de a hosszabbításban Couture révén a San Jose szerezte meg a győztes gólt, így összesítésben 1-1 a párharc állása.

Eredmények, főcsoport-elődöntők:

Tampa Bay Lightning-Boston Bruins 2-6
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1-0, a Boston javára.

Vegas Golden Knights-San Jose Sharks 3-4 - hosszabbítás után
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1-1.