Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján összesen 11 mérkőzést rendeztek, ezeken mindössze négy idegenbeli győzelem született.

A címvédő Pittsburgh Penguins 4-1-es vereséget szenvedett a New York Islanders vendégeként, az Islanders három találkozó után győzött újra.

Szétlövéssel ért véget a Detroit tízmeccses nyeretlenségi szériája: a Red Wings saját közönsége előtt győzte le a Philadelphia Flyerst. A detoritiaknál megszerezte pályafutása első NHL-gólját a 21 éves orosz csatár, Jevgenyij Szvecsikov.

A Keleti főcsoport éllovasa, a Tampa nagy csatában diadalmaskodott az elmúlt négy mérkőzésén győztes Toronto felett. A Lightning úgy tudott 4-3-ra fordítani, hogy a Maple Leafs már 3-0-ra vezetett a második harmadban.
Tovább tart a Vancouver rossz sorozata, az immár hét meccse nyeretlen Canucks ezúttal az újonc Vegas Golden Knights vendégeként kapott ki simán.

A Colorado ellenben kiváló formában van, ezúttal Chicagóban győzött 5-1-re. Nathan MacKinnon két gólpasszával már 13, jó barátja, Tyson Barrie 11 meccses pontszerző-sorozattal áll. Előbbi a csatárok és az egész NHL legjobb pont/meccs átlaggal bíró játékosa, utóbbi ugyanezt mondhatja el magáról a hátvédek között.

Az Ottawa Senators csapatkapitánya nélkül szenvedett vereséget a Florida Pantherstől; Erik Karlsson egy családi tragédia miatt hagyta ki a találkozót.

A Columbus New Yorkban győzött 5-3-ra, az orosz csatár, Artemij Panarin mesterhármast ért el.

9️⃣ straight Ws and a man hatty. Stellar Tuesday night for the @bluejacketsnhl.

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,


Eredmények:
Carolina Hurricanes-Edmonton Oilers 3-7
New York Islanders-Pittsburgh Penguins 4-1
New York Rangers-Columbus Blue Jackets 3-5
Washington Capitals-Dallas Stars 4-3
Detroit Red Wings-Philadelphia Flyers 5-4 - szétlövéssel
Ottawa Senators-Florida Panthers 2-7
Tampa Bay Lightning-Toronto Maple Leafs 4-3
Winnipeg Jets-Los Angeles Kings 2-1 - hosszabbítás után
Chicago Blackhawks-Colorado Avalanche 1-5
Vegas Golden Knights-Vancouver Canucks 4-1
San Jose Sharks-New Jersey Devils 6-2