Ideiglenesen visszavonul a Cleveland Cavaliers edzője

Tyronn Lue
PHOENIX, AZ - MARCH 13: Head coach Tyronn Lue of the Cleveland Cavaliers during the first half of the NBA game against the Phoenix Suns at Talking Stick Resort Arena on March 13, 2018 in Phoenix, Arizona. The Cavaliers defeated the Suns 129-107 NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Christian Petersen/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Egészségügyi problémája miatt az alapszakasz végéig nem Tyronn Lue irányítja az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Cleveland Cavalierst.

A tavaly nagydöntős klub hétfői közleménye szerint a vezetőedzőt jó ideje mellkasi fájdalmak gyötrik, alvászavarai vannak, emiatt csapata szombati, Chicago elleni mérkőzését a szünetben ott kellett hagynia. Korábban február 6-án, az Orlando ellen is hasonló eset történt, s decemberben is hiányzott egy találkozóról.

"Az orvosokkal való egyeztetéseket követően hoztuk meg ezt a döntést, ami remélhetőleg a legjobb lesz mind a csapat, mind az egészségem számára" - mondta a 40 éves Lue, aki 2016-ban bajnoki címig vezette a Cavalierst. A közlemény kiemeli, a szakember rengeteg vizsgálaton vett már részt, de egyelőre nem tudták megállapítani, mi okozza a panaszait.

Tyronn Lue az alapszakaszban már nem ül le a Clevelend kispadjára Forrás: AFP/2018 Getty Images/Christian Petersen

A Cleveland arról nem közölt semmit, a vezetőedző mikor térhet vissza, az amerikai sajtó viszont arról ír, hogy Lue az április 11-én kezdődő rájátszásban ül majd le legközelebb a kispadra. Távollétében Larry Drew irányítja majd az együttest.

A Cavaliers 13 mérkőzéssel az alapszakasz vége előtt a keleti főcsoport harmadik helyén áll.