Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) keddi játéknapján négy csapat is öt gól, vagy afölé jutott: a Chicago Ottawában tömte ki a Senatorst, a Florida St. Louisban a Bluest, a Winnipeg Buffalóban a Sabrest, míg a Tampa otthon a Carolinát. Emellett a Washington zsinórban tizedik hazai győzelmét aratta, az Oilers az elmúlt nyolc meccsén már a hetedik vereségét szenvedte el, a Calgary pedig hosszabbításban verte a Minnesotát.

Hiába a kulcsjátékosok sérülése Winnipegben, a Jets nem lassít, ezúttal a keleti utolsó Buffalóhoz látogatott és nyert 7-4-re. A győztes csapatban Kyle Connor és Nikolaj Ehlers, a vesztesben Jack Eichel két gólig jutott.

Még őket is túlszárnyalta a chicagói Patrick Kane, aki a Blackhawks ottawai erődemonstrációjából egy góllal és négy gólpasszal vette ki a részét, Nick Schmaltz és Jonathan Toews duplázott, a 'Hawks 8-2-re kitütötte a Senatorst.

A hullámvölgybe kerülő St. Louis Blues sem úszta meg a méretes hazai verést, az elmúlt időszakban jó formát mutató Florida Panthers szintén 7-4-re győzött, Vincent Trocheck, Jonathan Huberdeau és Sasha Barkov egyaránt három pontot szerzett.

A másik floridai csapat, a ligaelső Tampa Bay Lightning otthon tudott nyerni 5-4-re a Carolina Hurricanes ellen, Tyler Johnson idei első mesterhármasát lőtte a hazaiktól. Harmadik gólja parádésra sikerült, ahogy állva hagyta Noah Hanifint, majd őt felborítva tuszkolta be a korongot a kapuba.

A Washington Capitals is hazai pályán nyert, ezzel zsinórban tizedik hazai sikerének örülhetett. A Nashville kínkeservesen kerekedett felül a gyengélkedő Edmontonon, a hazai játékosok a mérkőzés előtt egységes támogatásukról biztosították a másik helyi kedvencet, az NFL főcsoport-elődöntőjébe kerülő Tennessee Titanst.

A Calgary hosszabbítás után gyűjtötte be a két pontot a Minnesota Wild vendégeként, a hátvéd Dougie Hamilton sorozatban második mérkőzésén szerzett győztes gólt.

NHL alapszakasz, eredmények:
Buffalo Sabres-Winnipeg Jets 4-7
Washington Capitals-Vancouver Canucks 3-1
Ottawa Senators-Chicago Blackhawks 2-8
Tampa Bay Lightning-Carolina Hurricanes 5-4
Minnesota Wild-Calgary Flames 2-3 - hosszabbítás után
Nashville Predators-Edmonton Oilers 2-1
St. Louis Blues-Florida Panthers 4-7