Váratlant húzott LeBron az All Star-csapatok kiválasztásán

Boston Celtics vs. Cleveland Cavaliers GettyImageRank2 SPORT BASKETBALL NBA
CLEVELAND, OH - OCTOBER 17: LeBron James #23 of the Cleveland Cavaliers and Kyrie Irving #11 of the Boston Celtics shake hands after a Cavaliers 102-99 victory at Quicken Loans Arena on October 17, 2017 in Cleveland, Ohio. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Gregory Shamus/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A két csapatkapitány, LeBron James és Stephen Curry pénteken megnevezte csapattársait a február 18-i, Los Angeles-i All Star-gálára. Vannak kisebb meglepetések, annyit elárulhatunk.

Magyar idő szerint péntekre virradóra választották ki csapattársaikat az előzetesen a szurkolók által beszavazott játékosokból a korábban kijelölt csapatkapitányok. Ezúttal nem volt olyan megkötés, hogy csak keleti vagy nyugati játékost lehet választani, szabad volt a vásár. Hogy senkit ne hozzanak kellemetlen helyzetbe, a liga nem tette közzé, hogy kit hányadikként hívott maga mellé egyik vagy másik kapitány.

A legérdekesebb választás talán LeBron Jamesé, aki csapatába hívta azt a Kyrie Irvinget, akivel ugyan játszott három bajnoki döntőt, de ugyanő volt, aki tavaly nyáron kerek-perec kijelentette, hogy James miatt szeretne elmenni a Cleveland Cavaliersből, és ma már a Boston Celticset erősíti.

"Hármunknak, vagyis nekem, Kyrie-nak és Kevin Love-nak sok-sok nagyszerű közös emlékünk van a Cavsből. Kyrie választható volt, és, hát ő a liga legjobb hátvédje, úgyhogy könnyű döntés volt" – indokolta James az első látásra meglepőnek tűnő választást.

Ugyancsak James Király csapatába került Curry oaklandi fegyvertársa, Kevin Durant is, ahogy a harmadik szezonjára a liga egyik legjobb centerévé váló lett Kristaps Porzingis, és az előző idény legértékesebb játékosának (MVP) választott Russel Westbrook is.

Stephen Curry csapatát sem kell azért leírni, hiszen az már szinte biztosra vehető, hogy az általa vezetett kezdő ötös másik négy tagjának névsora így fog kinézni: James Harden, DeMar DeRozan, Giannis Antetekounmpo és Joel Embiid.

Az All Star-mérkőzést február 18-án rendezik a Los Angeles-i Staples Centerben.