Az új Houdini repítette az NFL élére az Eagles-t

Washington Redskins v Philadelphia Eagles GettyImageRank1 SPORT HORIZONTAL American Football - Sport USA Sports Team Philadelphia - Pennsylvania COMMEMORATION Touchdown Photography Quarterback Washington Redskins NFL Lincoln Financial Field Philadelphia E
PHILADELPHIA, PA - OCTOBER 23: Quarterback Carson Wentz #11 of the Philadelphia Eagles celebrates a touchdown by teammate Nelson Agholor #13 during the fourth quarter of the game against the Washington Redskins at Lincoln Financial Field on October 23, 2017 in Philadelphia, Pennsylvania. Elsa/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az NFL-ben a hétfő esti rangadók időpontjára legtöbbször kiemelt meccseket tesznek, ha már fő műsoridő. Az már csak hab a tortán, ha a két csapat pont csoportrivális, az egyik pedig az NFL tabellájának éléről várja az összecsapást. Ez történt a Philadelphia Eagles - Washington Redskins csatában is.

Az Eagles 5-1-es mérleggel várhatta a hétfő estét, a Redskins 3-2-vel, a két csapat az első héten már találkozott egymással, akkor a Philly győzött a fővárosban. A csapat azóta sem lassít és ezúttal is legyőzte csoportriválisát, így már több mint egy meccsnyi előnnyel vezeti az NFL-t, saját csoportját pedig még komolyabb különbséggel, hiszen az üldözőboly, azaz a Cowboys és a Redskins 3-3-mal állnak.

Pedig a vendégek kezdték jobban a rangadót, hamar megszerezték a vezetést egy mezőnygóllal, majd a cornerbackjük, Quinton Dunbar is elcsípte az első negyed közepén az Eagles MVP-esélyes irányítójának, Carson Wentz-nek a passzát. Ezt még nem tudták kihasználni, csak a második negyed közepén, ekkor Chris Thompson szerzett egy hatpontost Kirk Cousins rövid átadása után.

Ekkor viszont beindult a Wentz-henger.

Először Mack Hollins-t célozta meg egy 64 yardos bombával, amivel az újonc megszerezte első profi touchdownját, majd nem sokkal később kedvenc célpontját, Zach Ertz-öt is megajándékozta egy passzal. A harmadik negyedben sem adta alább az Eagles QB-ja, egy parádés szabadulást követően osztotta ki harmadik TD-passzát.

Ekkor már nem volt pályán a Philadelphia 35 éves támadófalembere, Jason Peters, aki Carson Wentz vakoldalát védi. A rutinos játékos posztja egyik legjobbja, most viszont hasonlóan járt, mint kollégája, Joe Thomas, lehet, hogy ő is kihagyja az év hátralevő részét. Érdemes megnézni, mennyire imádják a szurkolók.

Lehetett is látni Peters hiányát, hiszen Wentz-et innentől kezdve kevésbé tudta megvédeni a fal, rengeteget kellett menekülnie. Ezzel együtt a Redskins is elkezdett visszakapaszkodni egy Cousins-Jordan Reed összjáték után. Jöhetett a negyedik negyed, ami egy elképesztő játékkal indult, Wentz pedig bebizonyította, hogy fiatal kora ellenére az egyik legjobban menekülő irányító már most az NFL-ben. Ezt a Houdini-műveletet még biztosan sokáig fogják játszani különböző összefoglalókban.

A támadássorozat végén a poraiból idénre feltámadó Nelson Agholor is beköszönt, a Washingtonnak már csak az eredmény kozmetikázása maradt. Győzelmével az Eagles az első csapat, amely eléri a hat győzelmet az NFL idei szezonjában és jelenleg első helyen áll a bajnokságban, amire talán nem sokan számítottak volna még nyáron.

Végeredmény:

Philadelphia Eagles - Washinton Redskins 34-24