A parádés trükkök sem segítettek a Chicagón

Minnesota Vikings v Chicago Bears GettyImageRank2 SPORT AMERICAN FOOTBALL NFL
CHICAGO, IL - OCTOBER 09: Quarterback Mitchell Trubisky #10 of the Chicago Bears and Adam Thielen #19 of the Minnesota Vikings hug after the Vikings defeated the Bears 20-17 at Soldier Field on October 9, 2017 in Chicago, Illinois. Jon Durr/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az NFL 5. fordulójának zárómeccsén (Monday Night Football) ismét igazi csoportrangadót rendeztek, mivel a Chicago Bears a Minnesota Vikings-t fogadta. Ahogyan vasárnap a draft első kiválasztottja, Myles Garett is most debütált, úgy a második is, azaz Mitchell Trubisky először irányíthatta a Chicagót. Ez felemásra sikerült neki, ugyanis nem játszott rosszul, de a negyedik negyedben végzetes hibát vétett, amiből a Minnesota meg tudta szerezni a győzelmet.

Nem indult pontzuhataggal az NFC Északi csoportjának rangadója, bár erre talán lehetett számítani. A Minnesotába visszatért az előző három meccset kihagyó Sam Bradford, de jelenlétével nem tudott sokat hozzátenni a támadásokhoz.

Sőt, az egyik játéknál túl sokáig várakozott, nem talált magának célpontot, majd a saját célterületén belül földre vitte őt a Bears védője, Leonard Floyd, így a safety miatt járt a két pont a Chicagónak.

A félidő további részében csupán egy Vikings-mezőnygól született, miután az újonc Trubisky kezéből Everson Griffen kiütötte a labdát, amit végül a Minnesota szerzett meg, és kedvező pozícióból kezdhette a támadást.

A második félidőre már nem Sam Bradford, hanem Case Keenum jött ki a pályára, az első számú irányító ugyanis rásérült az eddig sem teljesen egészséges térdére, ezért volt szükséges a csere. Ez még ráaádsul be is jött,

egy szép támadássorozat végén Keenum átadása megtalálta az end zone-ban a tight end Kyle Rudolphot, megszületett tehát a meccs első touchdownja.

Külön érdemes megnézni az ezt követő ünneplést!

Tudta jól a Bears, hogy muszáj nyomni, ugyanis már 10-2-es hátrányban volt, de a Vikings védelme állta a sarat. A következő támadássorozatban ismét puntra kényszerítette a hazai csapatot, de a Bears ahelyett, hogy a rúgással átadta volna a támadás jogát, inkább egy trükkös játékhoz folyamodott, amiből meg is lett a csapat első hatpontosa. A punter ugyanis nem rúgta el a labdát, hanem Benny Cunninghamhez passzolt, aki egy lepördülés után könnyedén bejutott a célzónába.

Ez a játék felpaprikázta a Minnesotát, különösen a futó Jerick McKinnont, aki úgy gondolta, ideje, hogy kézbe vegye az irányítást.

Amennyire akadoztak a támadógépezetek az első félidőben, annyira beindultak a másodikban. A pazar futásra volt válasza a Bears-nek, egy hosszú támadás végén Trubisky megszerezte profi karrierje első TD-passzát, miután a szerencsésen megpattanó labdáját Zach Miller húzta le. Jöhetett az extrapont helyett a kétpontos akció, amit gyönyörűen oldott meg a Bears.

Ezzel lett egál a meccs 17-17-nél, és kicsit az iram is csillapodott. Az utolsó(nak tűnő) támadást a Bears vezethette, Trubisky azonban elkövette második hibáját is, ami már végzetesnek bizonyult: a Vikings söprögetője, Harrison Smith szerezte meg a passzát, ezzel megszerezve a támadás jogát, mintegy két perccel a vége előtt, kedvező pozícióból.

A Minnesota pörgette az órát is, majd 15 másodperccel a vége előtt a rúgó Kai Forbath értékesítette a győztes mezőnygólt, ezzel a Vikings 20-17-re győzött és 3-2-es mérleggel üldözi a Green Bay-t és a Detroitot, míg a Bears 1-4-gyel az utolsó a csoportban.

Címlapi kép: Mitch Trubisky (balra), a Chicago Bears irányítója és Adam Thielen (jobbra), a Minnesota Vikings elkapója gratulálnak egymásnak a mérkőzés végén.