Tönkretette, most eladja a Brooklyn Nets-et a milliárdos

President Putin meets with Russian businesspeople portrait landscape businessman HORIZONTAL
3197180 09/21/2017 September 21, 2017. ONEXIM Group founder Mikhail Prokhorov is seen here ahead of Russian President Vladimir Putin's meeting with representatives of Russian business associations. Grigoriy Sisoev/Sputnik
Vágólapra másolva!
Új tulajdonosa lesz az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Brooklyn Nets csapatának, amelyet egy tajvani-kanadai milliárdos, Joseph Tsai vásárol meg.

Az ESPN információi szerint az Alibaba internetes kereskedőcég társalapítója a klub részvényeinek 49 százalékát veszi most meg, négy éven belül pedig többségi tulajdont szerez.
A Nets jelenlegi tulajdonosa, Mihail Prohorov 2010-ben szerezte meg a csapatot, amelyet Brooklynba, a vadonatúj Barclays Centerbe költöztetett. Az orosz milliárdos most 2,3 milliárd dollárért adja el a klubot, ugyanakkor a részesedését megtartja a Barclays Centerben.

Prohorov a hétéves uralma alatt rengeteg sztárjátékost vitt a Nets csapatához, de már mindegyikük jócskán túl volt karrierje csúcsán (Deron Williams, Gerald Wallace, Joe Johnson, Paul Pierce, Kevin Garnett, Andrej Kirilenko, Jason Terry). Az üzletember nem tűrte a megalkuvást, tudatos csapatépítés helyett azonnal nyerni akart, ezért elszórta a Nets összes jövőbeli draftcetlijét, amikből olyan játékosokat választottak más csapatok, mint

Enes Kanter (Utah Jazz), Draymond Green (Golden State Warriors), Damian Lillard (Portland TrailBlazers), Jaylen Brown (Boston Celtics), vagy éppen a legutóbbi 1/1-es Markelle Fultz (Philadelphia 76ers).

Ráadásul még jövőre sem választhat a Brooklyn a saját cetlijével, mert azt is eladta korábban a Boston Celtics-nek a Garnett-Pierce cserében, ez a választási jog jelenleg a Cleveland Cavaliers-nél van. Mindezt úgy, hogy a csapat jelenlegi kerete is az NBA három legrosszabbja között van.

A Nets-szurkolók most alighanem fellélegeztek.