Dwyane Wade és LeBron James ismét csapattársak lesznek

Cleveland Cavaliers v Miami Heat GettyImageRank2 POST SPORT HORIZONTAL Basketball - Sport USA Florida - USA Miami LeBron James Dwyane Wade Cleveland Cavaliers Miami Heat NBA American Airlines Arena Basketball - NBA Pro Match - Sport A-List Celebrity Gulf
MIAMI, FL - DECEMBER 25: Dwyane Wade #3 of the Miami Heat posts up LeBron James #23 of the Cleveland Cavaliers during a game at American Airlines Arena on December 25, 2014 in Miami, Florida. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Mandatory copyright notice: Mike Ehrmann/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Miután vasárnap a Chicago Bulls kivásárolta, Dwyane Wade aláírt a Cleveland Cavaliers csapatához, így ismét összeállhat barátjával, LeBron Jamesszel.

Wade és a Bulls vezetősége vasárnap egyeztek meg arról, hogy külön utakon folytatják. A Miami Heat korábbi legendája tavaly nyáron igazolt Chicagóba, miután a Heat elnökével, Pat Riley-val összerúgták a port és nem sikerült megegyezniük a folytatásról. D-Wade választása azért esett a Szeles Városra, mivel onnan származik, valamint ígéretesnek találta a Rajon Rondo - Jimmy Butler duót, amire építeni kívánt a Bulls.

A szezon azonban kudarcba fulladt, Butler és Wade összeveszett Rondóval, a csapatnak sem ment, épphogy beevickéltek a rájátszásba, ahol aztán az első körben 2-0-ás vezetésről zsinórban négy vereséggel kiestek a Boston Celtics ellen.

A csapat Rondóval nem hosszabbított, Butlert Minnesotába cserélte, Wade pedig ezek után jelezte a vezetőségnek, hogy ő sem kíván maradni, hiszen 35 évesen nincs ideje arra, hogy megvárjon egy teljes újjááépülési folyamatot.

Dwyane Wade és LeBron James: külön-külön 1-1, együtt 2 bajnoki gyűrű. Lesz folytatás? Forrás: Sports Illustrated

Kérésének eleget tett a Bulls és kivásárolta szerződéséből, ő pedig a hírek szerint négy csapat közül választott: egykori sikereinek színhelye, a Miami Heat, valamint a San Antonio Spurs, a nagyon megerősített OKC Thunder és a Cleveland Cavaliers neve volt a táblán. Mivel egyik csapatnak sincs helye a fizetési sapka alatt, ezért Wade-nek csak az úgynevezett veterán minimumot tudták beajánlani, a dobóhátvéd tehát nem az anyagiak alapján döntött.

LeBron Jamesszel szoros barátságot kötöttek, amikor LBJ 2010 és 2014 között a Miamit erősítette, a négy szezon alatt négyszer jutottak döntőbe, kettőt meg is nyertek.

James azóta is folyamatosan bejut a fináléba a Cavsszel, Wade pedig abban reménykedik, hogy a segítsége elég lesz egy újabb bajnoki címhez.

Wade a következő évben mindössze 2,3 millió dollárt fog keresni.