A Nike elővette a legnépszerűbb NFL-játékost

Rob Gronkowski, New England Patriots, NFL, amerikaifoci, amerikaifutball
BUFFALO, NY - OCTOBER 30: Rob Gronkowski #87 of the New England Patriots celebrates his touchdown against the Buffalo Bills during the first half at New Era Field on October 30, 2016 in Buffalo, New York. Tom Szczerbowski/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Nike hivatalos panaszt nyújtott be az amerikai védjegyhivatalnál a New England Patriots tight endje, Rob Gronkowski ellen, mondván, hogy a játékos lemásolta az egyik Nike-termék logóját.

A kérdéses Nike-logó egy másik amerikai sportatyaúristenhez, Michael Jordanhez kötődik, és ez látható többek közt az Air Jordan cipőkön is. A Nike álláspontja szerint pedig a zsákoló Jordan ikonikus figurája, és a labdát épp földhöz vágó Gronkowski alakja túlzottan hasonlít egymáshoz.

A Nike szerint túlságosan hasonlít egymáshoz a két logó

A Nike 1987 óta használja a termékein a Jordan-figurát, Gronkowski pedig tavaly áprilisban nyújtott be védjegykérelmet a fenti logóra, hogy használhassa azt a saját nevével fémjelzett ruházati termékeken.

A játékos augusztus 5-ig reagálhat a Nike panaszára, és amennyiben nem születik megegyezés, a feleknek a bíróság előtt kell majd találkozniuk.

– nyilatkozta a Nike szóvivője. A játékos képviselője, Troy Carnrite annyit mondott, hogy Rob Gronkowski a jelenkor legemblematikusabb sportolója, úgyhogy akkor lenne a legboldogabb, ha senkinek sem sérülnének az érdekei.

Rob Gronkowskitól hangos ismét az NFL Forrás: AFP/Getty Images/Jared Wickerham

A dolog pikantériája egyébként az, hogy Gronkowski egyébként is kapcsolatban áll a céggel, hiszen a meccseken Nike cipőkben játszik. Ráadásul, miután a Reebook és az NFL tízéves szerződése lejárt, 2012-óta a Nike készíti a hivatalos NFL-mezeket is.