NFL: Marshawn Lynch megelőzte Tom Bradyt

Activision Presents The Ultimate Fan Experience, Call Of Duty XP 2016 GettyImageRank3 Arts Culture and Entertainment Celebrities
INGLEWOOD, CA - SEPTEMBER 02: NFL player Marshawn Lynch attends The Ultimate Fan Experience, Call Of Duty XP 2016 presented by Activision at The Forum on September 2, 2016 in Inglewood, California. Randy Shropshire/Getty Images for Activision/AFP
Vágólapra másolva!
Májusban Marshawn Lynch mezéből fogyott a legtöbb az NFL-ben. A nyugdíjból az Oakland Raidersbe visszatérő running back nem mást, mint Tom Bradyt utasította maga mögé.

Még ha szünet is van, talán akkor is meglepő, hogy májusban nem Tom Brady mezéből fogyott a legtöbb az NFL-ben. Merthogy Marshawn Lynch megelőzte a New England Patriots quarterbackjét a liga hivatalos eladási statisztikái szerint. Az egyéves pihenő után az NFL-be visszatérő, a Seattle Seahawks mezét szülővárosa csapata, az Oakland Raiders mezére cserélte, ezzel váltotta ki a vásárlási lázat. Mögötte persze Bradyé a második hely, a legjobb ötbe pedig még Dak Prescott, Ezekiel Elliott (mindkettő Dallas Cowboys), valamint az újonc Deshaun Watson (Houston Texans) fért be.

Check out who had the top-selling NFL jerseys from 4/1/16 to 2/28/17

See the best-selling player jerseys on NFLShop.com. Shop jerseys and gear from your favorite players at the official store of the NFL.

Lynch előretörése a személyes kötődésén túl egy romantikus-tragikus esetnek köszönhető. Az Oakland ugyanis a jelenlegi tervek szerint 2020-ban átteszi a székhelyét Las Vegasba, így aztán a lojális és kemény szurkolótábor reakcióit senki sem merte megjósolni. Az üres stadionoktól az elhúzódó érzelmes búcsúig sok minden benne volt-van a pakliban, de a mostani mezroham legalábbis reményt keltő a szezon előtt.

Marshawn Lynch visszatért az NFL-be Forrás: AFP/2016 Getty Images/Randy Shropshire

De hogy milyen lesz Lynch-csel a Raiders, megjósolhatatlan. Lehet belőle olyan visszatérés, mint Joe Montana parádéja volt a Kansas City Chiefsben, de meg is bukhat, mint Joe Namath a Los Angeles Ramsben. Szélsőséges esetben pedig úgy jár, mint Jerry Rice a Denver Broncosban. 2005-ben az ő mezét is vitték, mint a cukrot, aztán az előszezon végén visszavonult, így bár tömegével voltak a piacon az ő nevével és a 19-es számmal ellátott Broncos-mezek, de NFL-meccsen nem kerültek bevetésre.