Vágólapra másolva!
A California Egyetemen Aaron Rodgersnek és Marshawn Lynchnek blokkolt, részese volt a Patriots hibátlan alapszakaszának, visszavonulása után kis híján öngyilkos lett, most pedig Ryan O'Callaghan az Outsportnak feltárta élete legnagyobb titkát.

Ryan O'Callaghan futballkarrierje a középiskolában kezdődött, ugyanitt ismerte fel saját szexuális irányultságát, és mivel ebben a világban nem volt elfogadott melegnek lenni, hosszú időn keresztül kénytelen volt titkolózni. „A futball nagyon jó lehetőség volt a rejtőzködésre, hiszen egy ilyen szép nagydarab ember nem lehet meleg, gondolta mindenki. Minden gyanú felett álltam, egyszerű volt eltitkolni a valóságot." A California Egyetemen szerepelt, amikor 2005-ben az év támadófalemberének választották a Pac-10 konferenciában, így nem volt kérdéses az NFL-es pályája. A Patriots az 5. körben draftolta.

O'Callaghan a New England Patriots színeiben Forrás: Getty Images/AFP/2006 Getty Images/Darren Mccollester

Két évet húzott le a New Englandnél, amit három év Kansas követett. A gyakori sérülések miatt visszavonuló játékos annyira elkeseredett, hogy öngyilkosságot kísérlet meg, ám ami egy átlagos embert biztosan megölt volna, nem volt elég egy NFL-játékosnak. „Teljesen rá voltam kattanva a fájdalomcsillapítókra. Nem kizárólag azért, hogy a testi fájdalmakat tudjam kezelni, a lelkiekre is jó volt. Ha bevettem egy marék Vicodint, rögtön nem féltem melegnek lenni, nem tartottam attól, mi lesz, ha kiderül."

Végül a Kansas stábja sietett a segítségére, ráadásként nem csak a depresszióból segítettek kimászni O'Callaghannek, hanem abban is, hogy családjának, barátainak képes legyen beszélni saját szexualitásáról. O'Callaghan elsőként a Chiefs általános igazgatójának, Scott Piolinak vallotta be, hogy meleg.

„Könnyű volt? Nem. Tudja valaki pontosan, milyen melegnek lenni? Nem. De tudták, milyen lehetőségeim voltak, elmeséltem nekik az egész történetet, egészen az öngyilkossági kísérletig. A végén kifejezetten boldogok voltak, hogy élek." O'Callaghan lépésről lépésre haladt, beszélt volt csapattársaival, akiktől sokkal nagyobb támogatást kapott, mint amire valaha számított. „Nem mindig könnyű őszintének lenni, de elmondhatom, sokkal egyszerűbb és klasszabb, ha önmagad vagy és nem rejtőzöl hazugságok mögé."