Vágólapra másolva!
Pénteken adták át a legutóbbi Super Bowlon győztes New England Patriots játékosainak a győzelemért járó gyűrűt. 

A különleges ékszer az eddig készített legnagyobb Super Bowl-gyűrű, és a Patriots 3-28-as hátrányának emlékére pontosan 283 gyémánt található rajta. Ez több mint a duplája annak, ahány gyémántot a csapat 2004-es és 2005-ös győzelmi gyűrűire raktak.

283 gyémántot passzíroztak a Patriots Super Bowl-gyűrűjére

„Szerencsések vagyunk, hiszen az ötödik bajnoki címünket ünnepelhettük, és minél több döntőt nyerünk, annál nagyobbak és emlékezetesebbek lesznek mind a gyűrűk, mind a ceremóniák – mondta Robert Kraft, a Patriots tulajdonosa a csapat sajtóközleményében.

„Történelmi hátrányt dolgoztunk le,

Nagyszerű érzés volt látni a játékosok és az edzők arcát, amikor először meglátták a gyűrűjüket, és a büszkeséget, amikor először felvették."

Brady, Belichick és a gyűrűgyűjtemény

A New England Patriots idén február 5-én lépett pályára a Houstonban rendezett Super Bowlon az Atlanta Falcons ellen. A drámai fordulatokban bővelkedő meccsen a Patriots 28-3-ról fordítva, a Super Bowl-történelemben először hosszabbításban nyert 34-28-ra.

A Patriots nyerte minden idők egyik legdrámaibb Super Bowlját

A Super Bowl-történelem első hosszabbításán a New England Patriots elképesztő, 25 pontos hátrányt ledolgozva lett bajnok az Atlanta Falcons ellen. Ekkora fordítás még nem fordult elő a tengerentúli amerikaifutball-liga, az NFL nagydöntőjében, mint ahogy az irányítók között Tom Brady is új csúcstartó lett azzal, hogy ötödik Super Bowl-győzelmét aratta.