Vágólapra másolva!
Donald Trump amerikai elnök fogadta a New England Patriots Super Bowl-győztes csapatát a Fehér Házban.

A januári beiktatása óta a New England Patriots volt az első sportcsapat, amelyet Donald Trump amerikai elnök fogadott a Fehér Házban. Az ilyenkor szokásos procedúra természetesen nem maradt el, Robert Kraft, a Patriots tulajdonosa és Bill Belichick vezetőedző egy 45-ös számmal ellátott mezt adott át az Egyesült Államok elnökének, az elnök pedig természetesen gratulált a gárda történetének ötödik Super Bowl-sikeréhez.

„Ez volt a Super Bowlok történetének legnagyobb feltámadása – méltatta Trump az Atlanta Falconst 25 pontos hátrányból megverő New Englandet. – Gratulálok Robert Kraftnek, hogy olyan kultúrát hozott létre, amely mindent alárendel a győzelemnek. Csapatként önfeláldozóak, elkötelezettek, és így dolgoznak keményen, hogy együtt üldözzék a közös célt, amit csak kevesen tudnak elérni. Önök pedig már ötször elérték."

Robert Kraft sem fukarkodott a méltatással: „Az ön választási kampánya olyan volt, mint a mi utolsó negyedünk. Kitartóan küzdött, hogy az Egyesült Államok negyvenötödik elnöke legyen."

A média nagy érdeklődéssel várta, hogy a vitatott megítélésű Trump miatt hány Patriots-játékos jelenik meg az eseményen.

Nos, végül 34-en mentek el, ami hasonló a 2004-es és 2005-ös látogatás létszámához, viszont kevesebb, mint a 2002-esé és a 2015-ösé. A legnagyobb sztár, Tom Brady sem ment el, igaz, ő személyes okok miatt maradt távol, szüleit ünnepelték. És mivel a daganatos betegséggel küzdő édesanyja nem sok hasonló eseményen tud megjelenni, Brady – érthetően – sokkal fontosabbnak érezte a családi összejövetelt.