Negyedszázados mese ért véget Detroitban

Detroit Red Wings v Edmonton Oilers GettyImageRank2 detroit edmonton ICE HOCKEY nhl oilers red wings rogers place SPORT National Hockey League
EDMONTON, AB - MARCH 4: Zack Kassian #44 of the Edmonton Oilers battles against Anthony Mantha #39 of the Detroit Red Wings on March 4, 2017 at Rogers Place in Edmonton, Alberta, Canada. Codie McLachlan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Tíz év kihagyás után bejutott az észak-amerikai profi jégkorongliga, az NHL rájátszásába az Edmonton Oilers, miután kedden 2-1-re legyőzte a Los Angeles Kings együttesét.

A kanadai csapat tavaly állította be a Florida Panthers "negatív csúcsát" azzal, hogy egymás után tizedik alkalommal nem tudott playoffba kerülni, kedden viszont biztossá vált, hogy nem lesz egyedüli "rekorder" ebben a kategóriában. Az Edmonton az 1980-as években élte a fénykorát, amikor a gárda Wayne Gretzky vezérletével 1984 és 1990 között öt bajnoki címet söpört be.

A Detroit szintén mérföldkőhöz érkezett kedden, ugyanis a Carolina Hurricanes otthonában elszenvedett 4-1-es vereséggel lett matematikailag is biztos, hogy nem jut be a rájátszásba. A Red Wings az előző 25 szezonban mindig érdekelt volt a kieéses szakaszban.

Eredmények:
San Jose Sharks-New York Rangers 5-4 - hosszabbítás után
Vancouver Canucks-Anaheim Ducks 1-4
Edmonton Oilers-Los Angeles Kings 2-1
Minnesota Wild-Washington Capitals 4-5 - hosszabbítás után
Toronto Maple Leafs-Florida Panthers 3-2
Montreal Canadiens-Dallas Stars 4-1
New Jersey Devils-Winnipeg Jets 3-4 - szétlövés után
Boston Bruins-Nashville Predators 4-1
Philadelphia Flyers-Ottawa Senators 3-2 - szétlövés után
Carolina Hurricanes-Detroit Red Wings 4-1
Columbus Blue Jackets-Buffalo Sabres 3-1