Legalább 17 ok, amiért örökre emlékezni fogunk erre a Super Bowlra

Super Bowl LI - New England Patriots v Atlanta Falcons GettyImageRank2 SPORT AMERICAN FOOTBALL NFL NRG Stadium Atlanta Falcons New England Patriots
HOUSTON, TX - FEBRUARY 05: Tom Brady #12 of the New England Patriots celebrates with the Vince Lombardi Trophy after defeating the Atlanta Falcons 34-28 in overtime to win Super Bowl 51 at NRG Stadium on February 5, 2017 in Houston, Texas. Mike Ehrmann/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Minden idők legjobb Super Bowlja volt a 2017-es? Ez azért szubjektív, mert például az Atlanta szurkolóinak biztosan nem. De az biztos, hogy volt legalább 17 olyan ok, amiért biztosan nem felejtjük el soha ezt a meccset. A lista nem teljes, csupán egy felsorolás, és még csak nem is sorrendben szerepelnek benne a pontok. A szubjektivitás vádját pedig eszünk ágában sincs megcáfolni.

1. Összesen több mint 30 rekordot állítottak be, vagy döntöttek meg a meccsen. Ebbe az egyéni csúcsok és a csapatcsúcsok is szerepelnek.

2. Először láthattunk hosszabbítást a Super Bowlok történetében.

A Pats három negyeden át kereste önmagát, majd megtalálta Forrás: AFP/2017 Getty Images/Ezra Shaw

3. A New England Patriots 25 pontos hátrányból tudta megfordítani a mérkőzést, ilyen sem volt még. Az eddigi rekord, amire háromszor is volt már példa, mindössze 10 pont volt.

4. A New England irányítója, Tom Brady és edzője, Bill Belichick ötödik Super Bowl győzelmét szerezte. Ennyi sem irányítónak, sem edzőnek nem volt korábban.

5. Tom Brady 39 évesen negyedik Super Bowl MVP-címét szerezte, és megdöntötte a passzkísérlet, a sikeres passz és a passzolt jardok csúcsát egy Super Bowlon.

6. James White 20 pontot szerzett és 14 elkapása volt. Ezek csúcsdöntések.

7. És ha már elkapás: Julian Edelman elkapása kis túlzással fizikai, kémiai és biológiai csoda volt. Amíg nem látta lassítva az ember, nem is hiszi el, hogy valóban elkapta a labdát. Ha nem lett volna meg, vélhetően az Atlanta örült volna.

8. A Super Bowlok történetének első hosszabbítása és annak első pontjait soha nem veszik el ettől a meccstől. James White bizony beírta magát a történelemkönyvekbe.

9. Az NFL komisszáriusa, Roger Goodell annak a Tom Bradynek adta át az MVP- és a Vince Lombardi-trófeát, akit elkaszált a „labdaügyben", ezért idén a szezon első négy meccsét ki kellett hagynia. Azonban ez sem akadályozta meg a Patriots-ot abban, hogy Super Bowlt nyerjen. Nincs okunk feltételezni, hogy a mosoly nem őszinte:

10. Az Atlanta parádézott addig, amíg a Pats nem kapcsolt legyőzhetetlen üzemmódba. Amikor Robert Alford megfuttatta Tom Bradyt, még senki nem gondolta, hogy a meccs ennyire más irányt vesz majd később:

11. Az MVP Matt Ryan és Julio Jones szezonja, a Super Bowl első félidejéig szintén felejthetetlen.

12. A félidőben Lady Gaga odatette magát:

13. Idősebb George Bush dobta fel az érmét a meccs előtt.

14. Az ESPN interjút készített a magyar közvetítőcsapattal, ami melengeti a szívünket.

Visítottunk, mint a kismalac: az ESPN felfedezte az NFL magyar pátriárkáját

15. Chris Long a Patriotsból elárulta Faragó Richardnak, hogy el szeretne jutni Magyarországra. Szeretettel várjuk.

16. Megtudtuk, hogy a most már szinte hivatalosan is minden idők legjobbjának tartott Tom Bradynek az édesapja a példaképe:

17. Houston jó házigazdának bizonyult, állítólag 30 szállodát adtak át csak a közelmúltban a városban. Hozzátartozik a szervezéshez, hogy a vasárnapi Super Bowl előtt UFC-gálát rendeztek a városban, az NBA-ben szereplő Houston Rockets pedig január 31. és február 7 között négyszer játszott hazai pályán. Nem unatkoztak a város sportrajongói.