Las Vegasban még egy UFC-bajnok sem dobálhat vizespalackokat

UFC 205 Press Conference GettyImageRank2 SPORT MARTIAL ARTS
NEW YORK, NY - SEPTEMBER 27: Conor McGregor reacts during the UFC 205 press conference at The Theater at Madison Square Garden on September 27, 2016 in New York City. Michael Reaves/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az ír Conor McGregor súlyos büntetést kapott a Nate Diaz elleni augusztusi mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón bemutatott produkciójáért. Nem elég, hogy fizetnie kell, még dolgozhat is. 

Egy nevadai bíróság 150 ezer dollár (mintegy 41,5 millió forint) megfizetésére és 50 óra közmunkára ítélte Conor McGregort, az UFC ketrecharcos szervezet pehely- és könnyűsúlyú bajnokát nyilvános helyen történt rendbontásért.

McGregor a Nate Diaz elleni augusztusi UFC 202 gála előtti sajtótájékoztatón viselkedett csúnyán. A Diaz elleni tavaszi veresége miatt egyébként is frusztrált ír harcos

fél órát késett, majd, amikor befuott, rögtön össze is szólalkozott

amerikai ellenfelével, aki ezt követően kiviharzott a teremből, de az ajtóból még hozzávágott McGregorhoz egy ásványvizes palackot.

Az ír ezt nem hagyhatta annyiban, és válaszul minden keze ügyébe kerülő tárgyat Diaz és kísérői irányába hajigált. Az egyik tárgy könnyebb sérülést okozott az eseménynek otthont adó MGM Grand Hotel egyik biztonsági emberének - ezért is lett ilyen súlyos a büntetés.

A sok pénz volt az oka

McGregor telefonon keresztül tett vallomást, és elismerte, hogy "rosszul viselkedett".

"Hirtelen reagáltam, elveszítettem a kontrollt. Ez az összecsapás volt

- védekezett McGregor, aki 3 millió dollárt kapott a meccsért, ahol egyhangú pontozással vágott vissza Diaznak.

McGregor az első fokú ítélet után fellebbezhet. Amennyiben nem él a lehetőséggel, úgy a bírság kifizetése mellett hat hónapja lesz, hogy ledolgozza a kiszabott 50 óra közmunkát.

A mérkőzés után 2 millió dollárral vigazstalódó Nate Diaz egyelőre a meghallgatásoknál jár az ügyben, de várhatóan ő is számíthat valamilyen büntetésre.