Vágólapra másolva!
A San Jose kilencgólos mérkőzésen, hosszabbításban nyert Vancouverben az NHL legutóbbi játéknapján.

A sorozatban hatodik sikerrel a Sharks biztosította helyét az április 21-én induló rájátszásban. Az összecsapásban Joe Thornton négy gólt is előkészített, így jelenleg 91 asszisztnál és 119 pontnál jár. Előbbi mutatóban a legjobb, míg utóbbiban csak a cseh Jaromir Jagr (New York Rangers) előzi meg 121-gyel.

A Vancouver pillanatnyilag a Nyugati főcsoport kilencedik helyén áll, és két fordulóval az alapszakasz zárása előtt egyetlen pont választja el az éppen playoff-helyen tanyázó Edmonton Oilerstől.

A rájátszásba már bejutott Buffalo 49. győzelmét aratta a szezonban, beállítva ezzel a klubcsúcsot. A Montrealnak viszont még izgulnia kell, még legalább egy pontot kell gyűjtenie a hátralévő három összecsapásán a playoffhoz.

Háromnapos kórházi kezelés után túl van az életveszélyen Tomas Vokoun, a Nashville Predators kapusa. A cseh klasszis szervezetében vérrög keletkezett, de az időben felállított diagnózis, illetve az ennek alapján tett lépéseknek köszönhetően nem történt tragédia.

A 29 éves hálóőr fél évig nem végezhet komoly fizikai munkát - így az alapszakasz hajráját, valamint a rájátszást is ki kell hagynia -, a kezelés folytatásaként pedig a rög szétzúzását elősegítő gyógyszert kell szednie. Az orvosok szerint a sok hosszú repülőút során alakulhatott ki a vérrög, de elképzelhető az is, hogy genetikai eredetű a megjelenése.

Eredmények:
Buffalo Sabres - Montreal Canadiens 3-1
Vancouver Canucks - San Jose Sharks 4-5 - hosszabbítás után