Vágólapra másolva!
A New York Islanders Jason Blake mesterhármasának is köszönhetően legyőzte a városi rivális New York Rangers együttesét az NHL legutóbbi játéknapján.

A ligához kapcsolódó hír, hogy Steve Moore 19,5 millió dollárt követel Todd Bertuzzitól a bajnokság történetének legbrutálisabb szabálytalansága miatt. Két és fél éve Bertuzzi - aki akkor a Vancouver Canucksban játszott - hátulról, szándékosan nyakon ütötte Moore-t, aki súlyos gerincsérülést szenvedett, és azóta sem játszhat. A támadót NHL-rekordot jelentő 17 hónapra tiltották el, és közel 2 millió dollárt veszített a kényszerpihenő alatt. A CP kanadai hírügynökség jelentése szerint Moore 15 milliót kér fizetéskiesés miatt, míg 4,5 millió lenne a nem vagyoni kártérítés.

Egy szerencsejátékokkal foglalkozó cég szeretné megvásárolni a Pittsburgh Penguins csapatát. A vállalkozás 290 millió dollárért építene csarnokot a gárdának, és cserében kaszinót nyithatna Pennsylvania államban. A csapat jelenleg Mario Lemieux tulajdonában áll, ám a legendás hokis már korábban jelezte: ha olyan vevőt talál, aki hajlandó új pályát építeni, akkor eladja részesedését. A Pittsburgh most az NHL legrégebben, 1961-ben átadott, modernnek semmiképpen nem nevezhető arénájában fogadja ellenfeleit.

Eredmények:
Buffalo Sabres - Montreal Canadiens 2-5
Washington Capitals - Tampa Bay Lightning 4-5
Philadelphia Flyers - Carolina Hurricanes 1-2
New York Rangers - New York Islanders 3-4
Pittsburgh Penguins - St. Louis Blues 1-4
New Jersey Devils - Atlanta Thrashers 3-4 - szétlövés után
Ottawa Senators - Boston Bruins 2-7
Toronto Maple Leafs - Florida Panthers 3-7
Minnesota Wild - Vancouver Canucks 5-2
Edmonton Oilers - Colorado Avalanche 6-7
Los Angeles Kings - Calgary Flames 3-5.