Vágólapra másolva!
Remekül működtek a Nashville csapatrészei az Ottawa ellen az NHL legutóbbi játéknapján, hátul Chris Mason 22 védést bemutatva hozta össze idénybeli második shutoutját, míg a csatárok hat gólt szereztek, közülük is kiemelkedik Steve Sullivan, aki sérüléssel bajlódva is klasszikus mesterhármast ért el a második harmadban.

Sullivan hatodszor triplázott az NHL-ben, és először tette a Predators mezében, remek társa volt Jean-Pierre Dumont személyében, aki mindhárom góljánál közreműködött. Az Ottawából hiányzott Daniel Alfredsson, aki csípősérülése miatt öt találkozó óta harcképtelen, nem is megy a csapatnak, mindössze egy győzelem került be a statisztikába a kapitány nélkül.

Henrik Lundqvist, a Rangers kapusa számára két okból is emlékezetes marad a Dallas elleni 5-2-es diadal, egyrészt azért, mert még soha nem hárított olyan sok lövést, mint a Stars ellen (negyvenhármat), másrészt azért, mert ikertestvére, Joel az ellenfél mezét viselte, ez volt a harmadik alkalom a liga történetében, amikor ikrek egymás ellen játszottak.

"Sose szoktam figyelni a játékosokat a jégen, de őt most szemmel tartottam" - mondta a sorozatban ötödik győzelmét arató Parkőrök kapusa az összecsapás után, amikor testvéréről kérdeztek. "Feszült voltam, amikor láttam, hogy a pályán van, igazán különleges érzés, hogy Joel ellen játszhattam."

eredmények:
Buffalo Sabres - Florida Panthers 2-1
Boston Bruins - New Jersey Devils 5-3
Montreal Canadiens - Tampa Bay Lightning 4-2
Nashville Predators - Ottawa Senators 6-0
Dallas Stars - New York Rangers 2-5
Chicago Blackhawks - Detroit Red Wings 2-3
Edmonton Oilers - Minnesota Wild 3-1
Phoenix Coyotes - Columbus Blue Jackets 5-4 - szétlövéssel
Vancouver Canucks - Calgary Flames 3-1
San Jose Sharks - Los Angeles Kings 2-4