Vágólapra másolva!
Folytatta diadalmenetét az Anaheim Ducks jégkorongcsapata, amely az észak-amerikai profi bajnokság (NHL) keddi játéknapján hosszabbítás után 3-2-re nyert Edmontonban, s továbbra is a liga legjobb mérlegével rendelkezik. A 29 lövést megfogó Martin Gerber vezetésével az Ottawa Senators otthon győzte le a címvédő Carolina Hurricanest.

Nem játszott egyszerű mérkőzést az NHL jelenlegi legjobb mérlegével rendelkező Anaheim Ducks, amely az Edmonton Oilers vendégeként lépett pályára, s Marty Reasoner, illetve Ryan Smyth góljainak köszönhetően a 32. percig 2-0-s hátrányt szedett össze.

Aztán beindultak a Kacsák, Teemu Selanne emberelőnyből szépített, majd a harmadik harmad utolsó percében, 17 másodperccel a meccs lefújása előtt Chris Kunitz egyenlített. Következett a hosszabbítás, amelyből 2 perc és 19 másodperc telt el, amikor Ryan Getzlaf megszerezte a győztes találatot.

A hazai közönség a vereség mellett másért is bosszankodhatott: az Anaheimnél ugyanis pályára lépett az a Chris Pronger, aki kilenc Blues-szezon után 2005-ebn szerződött Edmontonba, ám nyáron minden indoklás nélkül továbbállt a Kacsákhoz.

A kiváló védő minden korongérintését füttyszó és hangos pfújolás kísérte, a nézők transzparenseken üzentek a védőnek, s kérték: "Mondd meg az igazat, Chris!"

Eredmények:
New York Rangers - Atlanta Thrashers 4-5 - hosszabbítás után
Carolina Hurricanes - Ottawa Senators 1-4
Pittsburgh Penguins - New York Islanders 3-2
Tampa Bay Lightning - Washington Capitals 2-5
Montreal Canadiens - Florida Panthers 1-0 - szétlövéssel
Toronto Maple Leafs - Boston Bruins 1-4
St. Louis Blues - San Jose Sharks 0-2
Edmonton Oilers - Anaheim Ducks 2-3 - hosszabbítás után
Calgary Flames - Colorado Avalanche 5-2
Vancouver Canucks - Columbus Blue Jackets 1-0