Vágólapra másolva!
Megszakadt a Buffalo Sabres győzelmi sorozata, miután hazai pályán szétlövéssel kikapott az Atlanta Thrasherstől az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján.

A Buffalo a szezon kezdete óta mind a tíz mérkőzését megnyerte, ezzel beállította a Toronto Maple Leafs 1993-ban elért rekordját, amit azonban a mostani kudarc révén nem tudott túlszárnyalni.

A hazaiak folyamatosan futottak az eredmény után, ugyanis rendre a vendégek szereztek vezetést, utoljára már két perc sem volt hátra, amikor sikerült egyenlíteniük. A szétlövésben egyedül az atlantai Vjacseszlav Kozlov talált a kapuba.

A Pittsburgh Penguins színeiben továbbra is sziporkázik a két fiatal tehetség, Sidney Crosby és Jevgenyij Malkin. Előbbi pályafutása első mesterhármasát érte el a Philadelphia Flyers otthonában aratott 8-2-es siker alkalmával, utóbbi pedig karrierje ötödik NHL-találkozóján is eredményes volt. Erre korábban csak a szintén orosz Dmitrij Hvartalnov volt képes. A Pingvinek sorozatban negyedszer nyertek, erre két éve nem volt példa a csapat történetében.

Eredmények:
Buffalo Sabres - Atlanta Thrashers 4-5, szétlövéssel
Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins 2-8
Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning 6-4
Boston Bruins - Ottawa Senators 2-1
New York Islanders - Florida Panthers 4-3, szétlövéssel
Montreal Canadiens - Toronto Maple Leafs 4-5, szétlövéssel
New Jersey Devils - Columbus Blue Jackets 1-0
Dallas Stars - Los Angeles Kings 3-2
St. Louis Blues - Detroit Red Wings 2-3
Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks 0-3
Phoenix Coyotes - New York Rangers 3-7
Calgary Flames - Nashville Predators 2-3
Edmonton Oilers - Washington Capitals 4-0.