Vágólapra másolva!
Az amerikai belbiztonsági minisztérium figyelmeztette az illetékes hatóságokat arra, hogy ismeretlen tettesek robbantásos merénylettel fenyegették meg az amerikaifutball-szövetség (NFL) stadionjait nyolc egyesült államokbeli városban, de a minisztérium úgy gondolja, hogy a fenyegetés nem komoly - közölték helyi idő szerint szerdán a minisztérium tisztségviselői.

A fenyegetés szerint - amely hétfőn jelent meg a thefriendsociety.com című internetes oldalon - radioaktív anyagokat tartalmazó úgynevezett piszkos bombákat csempésztek be az országba, és jövő vasárnap támadásokat követnek el velük futballstadionok ellen - tájékoztatott a minisztérium.

"Erős kétkedéssel fogadtuk ezt a fenyegetést, úgy gondoljuk, nem komoly, mert nem támasztja alá semmilyen bizonyíték vagy hírszerzési értesülés, mégis szükségesnek véltük értesíteni a szövetségi, a szövetségi állami, a helyi, illetve a magánszektorhoz tartozó partnereket. Nem kértük tőlük a biztonsági intézkedések szigorítását" - mondta Jarrod Agen, minisztériumi szóvivő.

A minisztériumi értesítő szerint a szóban forgó nyolc város: Miami, New York, Atlanta, Seattle, Houston, Oakland, a Missouri állambeli California és Cleveland. A honlapon - amelyet hírügynökségek szerint szerdán nem lehetett elérni - nincs arra utaló jel rajta, hogy köze lenne iszlám szélsőségesekhez.

Az NFL kiadott egy közleményt, amely szerint stadionjai nagyon jól védettek.