Vágólapra másolva!
Hat új tagja lett a kosárlabdázó Hírességek Csarnokának, köztük olyan játékoslegendák, mint Charles Barkley, Dominique Wilkins és Joe Dumars.

"A mai fiataloknak azt üzenem, hogy ne verjék el az NBA-ben megkeresett pénzüket, hanem tegyék bankba. Mi annak idején nagy játékosok akartunk lenni, a mostaniak viszont csak a sztárságra vágynak" - nyilatkozott a maga sajátos stílusában a 11-szeres All Star-válogatott, 43 éves "Sir" Charles, aki 16 idénye alatt 22,1 pontos átlagot ért el a Philadelphia, a Phoenix és a Houston színeiben.

A nála 3 évvel idősebb, palánkszaggató zsákolásairól elhíresült Wilkins 1982 és 1999 között 24,8-as átlaggal rukkolt elő, és tavaly még éppen lemaradt a halhatatlanná avatásról.

Az 1964-es születésű Dumars 1986-tól 1999-ig csak a Detroit Pistonst erősítette, és hatszor vett részt All Star-gálán. A halkszavú, szerény védőspecialista munkásságáról mindennél többet mond, hogy róla nevezték el az NBA sportszerűségi díját.

Ugyancsak a Massachusetts állambeli Springfieldben álló Hall of Fame tagja lettek Geno Auriemma és Dave Gavitt egyetemi edzők, valamint az olasz válogatottal 1980-ban olimpiai ezüstérmes Alessandro Gamba.