Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A Los Angeles Clippers meglepetésre könnyedén nyert a Phoenix Suns otthonában az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) Nyugati-főcsoportjának elődöntőjében, ezzel egyenlített az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban. Keleten a Miami Heat hasonlóan simán nyert a New Jersey Nets ellen, így a párharc állása itt is 1-1.

Phoenixben a vendégek semmit nem bíztak a véletlenre, és már az első negyedben eldöntötték a mérkőzést, amelyen elsősorban lepattanószerzésben nőttek a házigazdák fölé. A palánkról és a gyűrűről lecsorgó labdákat 57-szer szerezték meg, míg a Suns játékosai csak 26-szor.

A nyitó 12 percet 16 ponttal nyerte meg a Clippers, s a folytatásban már nem adott esélyt a felzárkózásra, a hazaiak az utolsó negyedre tulajdonképpen feladták a meccset. A Los Angeles-i együttes igazi csapatként működött, a "pontgyártásból" pedig elsősorban Elton Brand (27 pont), Sam Cassell (23) és Cutinho Mobley (23) vette ki a részét.

Miamiban sem maradt nyitott kérdés az első negyedet követően, miután az első szakaszt 22 pontos előnnyel zárta a Heat. A hazaiaknál Dwyane Wade 31 ponttal zárt, míg Shaquille O'Neal 21-gyel.

Keleti-főcsoport, elődöntő:
Miami Heat - New Jersey Nets 111-89
a párharc állása:
1-1

Nyugati-főcsoport, elődöntő:
Phoenix Suns - Los Angeles Clippers 97-122
a párharc állása:
1-1

Mark Cubant, a Dallas Mavericks tulajdonosát 200 ezer dollárra büntette az NBA fegyelmi bizottsága a játékvezetők kritizálása miatt. Az NBA vezetőinek tájékoztatása szerint a büntetés felét a San Antonio Spurs elleni párharc első mérkőzésén tanúsított magatartásáért kell befizetnie Cubannak, aki egy szerinte téves ítélet után beszaladt a pályára reklamálni. A másik 100 ezret pedig a saját internetes blogján írtak miatt, mivel ott többször élesen kritizálta a liga játékvezetőkkel kapcsolatos politikáját.

A Maverickset 2000 óta tulajdonló üzletember első két évében éles kirohanásaival rendszeresen összetűzésbe keveredett a bírókkal, illetve az NBA elöljáróival. Ez idő alatt nyolcszor büntették meg, több mint egy millió dollárt fizetett, ráadásul három meccsről el is tiltották. Az elmúlt négy évben ugyanakkor már lényegesen visszafogottabb volt, s annak ellenére, hogy kritikai észrevételeit továbbra sem hallgatta el, stílusa a korábbiakhoz képest határozottan szelídült.

Mindent egy helyen az Eb-ről