Vágólapra másolva!
A ligaelső Detroit Pistons könnyedén nyert a Minnesota Timberwolves otthonában, ezzel sorozatban nyolcadik győzelmét aratta az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA).

A mérkőzések mellett egy beharangozott játékoscsere híre, majd kudarca keltett komoly érdeklődést. A Sacrameno Kings és az Indiana Pacers vezetői egyaránt megszellőztették, hogy a Kings szerb-montenegrói sztárja, Peja Stojakovic és a Pacerst erősítő Ron Artest, akit a liga egyik legjobb védőjátékosának tartanak, klubot cserél.

A két fél tulajdonképpen már mindenben megállapodott egymással, amikor váratlanul bejelentették, hogy mégsem kötik meg az üzletet. A csapatok részéről senki sem volt hajlandó megmagyarázni, miért esett kútba az üzlet, az ESPN amerikai sportcsatorna azonban úgy értesült, hogy Artest ellenállásán bukott meg az alku.

A történteket ráadásul a csapatok is megsínylették, hiszen a két érintett játékos már be sem öltözött együttese szerdai mérkőzésére, hiányukban pedig a Kings és a Pacers is kikapott. A Sacramentónál Mike Bibby 44 pontja is kevés volt a 41-gyel záró Allen Iverson vezette Philadelphia 76ers ellen, míg az Indiana a szezon leggyengébb támadójátékát produkálva (66 szerzett pont) kapott ki csúnyán a Cleveland Cavalierstől.

Eredmények:
Philadelphia 76ers - Sacramento Kings 109-103
Orlando Magic - Phoenix Suns 111-102
Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers 96-66
Miami Heat - Memphis Grizzlies 94-82
Minnesota Timberwolves - Detroit Pistons 83-107
San Antonio Spurs - Charlotte Bobcats 104-76