Vágólapra másolva!
A címvédő New England Patriots után az alapszakaszban legjobban teljesítő Indianapolis Colts is búcsúzott a profi amerikaifutball-liga (NFL) rájátszásától, miután hazai pályán kikapott a Pittsburgh Steelerstől az Amerikai-főcsoport elődöntőjében.

Az indianapolisi találkozót szinte végig uralta az első fordulóban a Cincinati Bengalst verő Steelers, az utolsó öt percben mégis majdnem kiengedte kezéből a sikert a vendégcsapat.

A Colts ugyanis előbb sztárirányítójának, Peyton Manningnek a vezérletével felzárkózott három pontra (21-18), majd - egy pittsburghi labdavesztés után - rúgójátékosa az utolsó mp-ben mezőnygóllal kísérletezhetett, ám 46 yardról hibázott, így elmaradt a hosszabbítást érő egyenlítés.

A másik vasárnapi mérkőzésen is az előkelőbb helyen rangsorolt együttes "húzta a rövidebbet": a Chicago Bears nyolc ponttal kapott ki saját stadionjában a két éve nagydöntőt játszott Carolina Pantherstől.

eredmények
Nemzeti-főcsoport (NFC), elődöntő
Chicago Bears - Carolina Panthers 21-29

korábban
Seattle Seahawks - Washington Redskins 20-10

Amerikai-főcsoport (AFC), elődöntő
Indianapolis Colts - Pittsburgh Steelers 18-21

korábban
Denver Broncos - New England Patriots 27-13

A főcsoport-döntőket (Seattle-Carolina, Denver-Pittsburgh) január 22-én rendezik, a fináléra (Super Bowl) február 5-én kerül sor Detroitban.