Vágólapra másolva!
Mario Lemieux két gólpassza is kevés volt a Pittsburgh Penguins számára, hogy legyőzze a vendég Boston Bruins csapatát az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) előidényében.

A hazai gárdában ebben a szezonban most játszott először a Stanley-kupa-győztes szupercsatár, továbbá a nyári amatőrjátékos-választás (draft) első helyén elkelt Sidney Crosby is, aki egy gólpasszt jegyzett a hosszabbításos Penguins-vereséggel zárult összecsapáson.

A Carolina Hurricanes fiatal csatára, Andrew Hutchinson csapata mind az öt találatánál előkészítőként jeleskedett az Atlanta Thrashers elleni felkészülési mérkőzésen, míg a győztes gólt 1:41 perccel a vége előtt ütötte az így duplázó cseh Josef Vasicek. A Nashville Predators Randy Robitaille két góljával és gólpasszával nyert a St. Louis Blues otthonában, míg a Buffalo Sabres kapusa, Ryan Miller mind a 29 washingtoni lövést hárította.

Az Anaheim Mighty Ducksban az ex-ferencvárosi Rob Niedermayer egy kiállítást szedett össze a vendég San Jose Sharks ellen büntetőkkel elveszített találkozón, míg testvére, a háromszoros Stanley-kupa- és Világkupa-győztes, olimpiai bajnok Scott először lépett jégre azután, hogy nyáron eligazolt a New Jersey Devilstől. A legutóbbi döntős Calgary Flames két vereség után először nyert az előidényben.

Eredmények:
Washington Capitals - Buffalo Sabres 4-0
Detroit Red Wings - Colorado Avalanche 3-2, hosszabbítás után
Pittsburgh Penguins - Boston Bruins 4-5, h. u.
Carolina Hurricanes - Atlanta Thrashers 5-4
New York Islanders - Philadelphia Flyers 1-2
St. Louis Blues - Nashville Predators 3-4
Edmonton Oilers - Vancouver Canucks 5-4, büntetőkkel
Calgary Flames - Chicago Blackhawks 4-2
Anaheim Mighty Ducks - San Jose Sharks 1-2, büntetőkkel