Vágólapra másolva!
A klub honlapján mondott köszönetet Todd Bertuzzi, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Vancouver Canucks sztárja, aki két nappal korábban kapta vissza játékjogát, és így véget ért számára az NHL történetének leghosszabb, 17 hónapos eltiltása.

"Szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem a szurkolóknak, a városnak, a klubtársaknak, a vezetőségnek és a tulajdonosoknak a támogatást. Nagy segítség volt ez ebben a nehéz időszakban" - fogalmazott a csatár, aki 2004. március 8-án hátulról ütközve szándékosan sérülést okozott a coloradói Steve Moore-nak. Az még mindig nem dőlt el, hogy az áldozat folytathatja-e pályafutását.

A 30 éves All Star-válogatott Bertuzzi azóta nem játszhatott, és még az NHL bérvitája miatti kényszerpihenő alatt sem szerződhetett Európába, sőt, a kanadai nemzeti csapatban sem hívhatták meg a 2004-es Világkupára és az idei világbajnokságra.

Az eltiltás alatt a renitens hokis minimum 100 millió forintnak megfelelő összeget veszített, ráadásul polgári bíróság 80 óra közmunkára ítélte, amit azóta már letöltött.