Vágólapra másolva!
A két hete sacramentói diadallal véget ért idény után valósággal özönlenek Európába az észak-amerikai női profi kosárlabda-bajnokság (WNBA) kiválóságai.

Magyar részről a két euroligás élcsapat, a bajnokságban és a kupában is címvédő MiZo-Pécs, illetve a trónkövetelő MKB-Euroleasing Sopron érintett a tengerentúli "áradatban". Mindkét együttes klasszis irányítót szerződtetett, a baranyaiak Vickie Johnson, a zöld-sárgák pedig Nikki Teasley személyében.

A csaknem félszáz jövevény nagy - és ismeretlenebb - része Spanyolországban, valamint Izraelben próbál szerencsét, míg a sztárok természetesen az Euroligában érdekelt klubokat részesítik előnyben. Így az október 26-án rajtoló 2005/2006-os szezonban magyar csarnokokban is bemutatja tudását Nykesha Sales, DeLisha Milton-Jones (Brno), Lindsay Whalen, Yolanda Griffith (Jekatyerinburg) és DeMya Walker (Szamara). Ugyancsak a kontinenselitben szerepel, de nem a Pécs vagy a Sopron csoportjában Sheryl Swoopes, Tari Phillips (Napoli), Katie Douglas (Vilnius), Diana Taurasi és Sue Bird (Dinamo Moszkva).

Igazi szenzációt jelent a Los Angeles Sparks fenoménjának, Lisa Leslie-nek az első európai idénye, csakhogy az olimpiai, világ- és WNBA-bajnok, hatszoros All Star-válogatott center - a Basket Féminin Online nevű honlap szerint - óriási meglepetésre a Szpartak Moszkva Regiont választotta. A noginszki kiscsapat a második vonalként számon tartott Európa-kupa F csoportjában szerepel, magyar ellenfél nélkül.