Vágólapra másolva!
A 2000-től 2002-ig uralkodó Los Angeles Lakers  régi-új vezetőedzője, Phil Jackson szerény célokat tűzött ki az NBA november 1-jén rajtoló évadjára.

"Új csapat van alakulóban, 25 év az átlagéletkor, így a magam részéről már a rájátszásba jutásnak is örülnék. Olyan ez, mint a süteménykészítés: bele kell tenni a hozzávalókat, és kivárni, hogy mi lesz belőle. Kobe Bryant segédjeként különösen Kwame Browntól számítok kiemelkedő teljesítményre" - mondta a kilencszeres bajnok mester a 2001-es börzén elsőként elkelt kiválóságról, aki első négy évében nem alkotott maradandót Washingtonban.

A Lakers-hívek szerint a tavalyinál csak jobb szezon jöhet, hiszen akkor siralmas, 34/48-as győzelmi mérlegükkel az arany-sárgáknak esélyük sem volt bekerülni a playoffba.

Az NBA vezetői visszautasítottak egy magánkezdeményezést, melynek alapján februárban jótékonysági mérkőzéseket rendeztek volna a Katrina hurrikán árváinak javára. Az ötlet Joe Peters menedzsertől származik, aki hat városban - többek között Los Angelesben, Washingtonban és New Yorkban - akart találkozókat szervezni külföldi csapatok ellen. A liga elöljárói a közelmúltban lebonyolítottak egy karitatív meccset Houstonban, ráadásul a Peters által kinézett hétvége (február 17-19.) érdekes módon egybeesik a hagyományos All Star-gálával.

Szegényebb lesz a következő szezon egy klasszis játékossal is, miután bejelentette visszavonulását a San Antonióval 2003-ban bajnok Steve Smith. A 36 éves, 203 centis kiválóság - aki 1998-ban szerepelt az All Star-válogatottban is - 1994-ben világbajnok, 2000-ben pedig olimpiai aranyérmes lett, és 14 idénye alatt megfordult a Miamiban, az Atlantában, a Portlandben, a New Orleansben és legutóbb a Charlotte-ban is.